A csicseriborsó-saláta hozzávalói
PÁCLÉ1 közepes nagyságú lila hagyma
2 evőkanál nyersen sajtolt növényi olaj (a képen látható lenmagolajjal készült)
1/2 citrom leve
1 evőkanál szójaszósz
1 bögre (2,5 dl) főtt csicseriborsó
AJÁNLOTT fűszerek
1 evőkanál szárított petrezselyemlevél
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál csilipaprika
1 mokkáskanál bors
1/2 mokkáskanál szerecsendió
1/2 mokkáskanál őrölt koriander (vagy levél)
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 púpozott mokkáskanál fokhagymapor
1 kávéskanál füstaroma vagy füstölt paprika (opcionális)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A csicseriborsó-saláta elkészítése
A csicseriborsót egy éjszakára áztassuk be. Másnap legalább egy órát főzzük, de mindenképpen addig, amíg egy villával már szétnyomhatók a szemek.Érdemes a borsóból egyszerre többet is készíteni, mert mélyhűtőben vagy „befőttként” is sokáig eláll. Robotgéppel masszát is készíthetünk, amelyet adagonként lefagyasztva később humuszhoz, csicseriborsó-fasírthoz használhatunk.
Először keverjük össze a páclét, tegyük bele az apróra vágott lila hagymát.
Szórjuk a páclébe a fűszereket. Természetesen a fűszerekből el is hagyhatunk, mással helyettesíthetjük azokat, szabadon, ízlésünknek megfelelően.
Más szárított levelekkel, de friss, zöld fűszerekkel is ízesíthetjük.
Tegyük bele a főtt csicseriborsót. Ez az étel szereti, ha áll néhány órát a páclében, míg az ízek összeérnek.
A fűszeres csicseriborsó-saláta napokig eláll a hűtőben. Reggeli és vacsoraételünk is lehet, például főtt tojással, kenyérrel.
A fűszeres csicseriborsót kuszkuszgombócokkal tálaltuk. A gombóc elkészítésének leírását lásd a Bulkshop receptek között.
Jó étvágyat!
A fűszeres csicseriborsó-saláta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: TORTILLÁK ÉS CHIPSEK | SALÁTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA