Leírás
Gluténmentes kenyérliszt
Az AnnaPanni gluténmentes kenyérliszt a hagyományos liszt helyettesítésére szolgál kiváló minőségben. Segítségével könnyedén készíthetünk kenyereket gluténmentes változatban.
Az AnnaPanni gluténmentes kenyérliszt összetevői
rizsliszt, burgonyakeményítő, burgonyapehely, dextróz, élesztő, növényi rost (psyllium), sűrítőanyag (E464), só, emulgeátor (E491).Az AnnaPanni gluténmentes kenyérlisztről bővebben
Az AnnaPanni termékekben nincs glutén, nincs tej, nincs tojás, nincs szója, nincs lupin (csillagfürt) és nincs kukorica sem. Van bennük viszont sok rost. A rostok nagyon fontos részét képezik az egészséges táplálkozásnak, ezzel szemben hazánkban az ajánlott napi 25-35 grammnak általában csupán a felét fogyasztják a felnőttek. A rostok serkentik az emésztést, ezáltal védenek a különféle bélbetegségek kialakulásától és azok következményeitől, mint pl. az érrendszeri betegségek, magas koleszterin-szint.
Az indiai útifű gyógynövény (psyllium) maghéja az egyik legjobb természetes rostforrás, hiszen 20%-ka oldódó rost, a többi pedig nem, így a rostokkal szembeni minden elvárást egyben teljesíti: elégtelen rostfogyasztás esetén pótolható vele a szervezet egészséges működéséhez szükséges rostmennyiség, kontrollálható a testsúly, méregteleníthető a szervezet, megszüntethető a székrekedés és a hasmenés, csökkenthető a koleszterinszint.
Gluténmentes termékeik fejlesztése során az alábbiakra fókuszálnak:
- 100% glutén mentesség
- 100% allergén mentesség
- legyen finom, ebben nincs kompromisszum!
- legyen gazdag rostban, legyen egészséges, ami finom!
- fontos az eltarthatóság, ne morzsálódjon már másnap!
A gluténmentes kenyérliszt átlagos tápértéke (100g termékben):
Energia: 1389 kJZsír: 0,6 g
Telített zsírsavak: 0,3 g Szénhidrát: 74,5 g
Cukor: 0,8 g
Fehérje: 6,1 g
élelmi rost: 4 g
Só: 1,3 g
Kenyér recept AnnaPanni gluténmentes kenyérliszttel
A gluténmentes kenyér hozzávalói:
500 g AnnaPanni kenyérliszt
5 dl meleg víz
2 ek. olaj
só
A gluténmentes kenyér elkészítése:
Keverje össze a hozzávalókat és dagassza a tésztát elektromos keverővel 2-3 percig. Simítsa el a zsiradékkal kikent sütőformában a tésztát és hagyja kelni kb 10-15 percig. 200 fokos sütőben süsse kb. 50 percet, majd a formából kiszedve még kb. 20-25 percet.
A recept szerint készítve gusztusos, hagyományos állagú, ízletes kenyeret kapunk, ezek a tulajdonságai másnapra sem változnak.
Receptek gluténmentes kenyérliszttel
Gluténmentes bagett receptGluténmentes perec recept
Gluténmentes vegán kenyér Anna konyhájából
Krumplis pita gluténmentes lisztből
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 20106
Vélemények
Sajnos képet nem lehet csatolni, de ha felcsapja a képes szótárat az ember, a kenyérre ezt a kenyeret fogja megtalálni :D