Az eredmény eddig mindig egy kicsit száraz, kicsit nehéz pogácsa lett. De most nem. Már a kézbevételkor lehet érezni, hogy mennyire légiesen könnyű és puha. Illata sütés közben betölti a lakást, íz és aroma tökéletesen harmonizál benne.
Igazi vendégváró, ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét, a szilveszteri és más házibulik elmaradhatatlan kelléke lehet. Sőt kétféle pogácsát is sütöttünk hasonló kondíciókkal. A másik pogácsát a közkedvelt krumplis pogácsák mintájára, szintén mandulaliszt alappal készítettük. Nézzétek meg a honlapunkon annak a receptjét is.
Hozzávalók 12 darab pogácsához
8 dkg mandulaliszt
4 dkg nyílgyökérliszt
1 mokkáskanál konjac liszt
8 dkg túró
5 dkg növényi margarin
1 tojás
só ízlés szerint
1/2 csomag sütőpor
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán feltüntetett információkat is.)
Elkészítés
1. A száraz hozzávalókat alaposan összemorzsoljuk a zsiradékkal.
2. 1 tojással összegyúrjuk a tésztát.
3. Nem kapunk formázható, nyújtható állagú tésztát. Lágy, picit ragacsos tészta lesz a felsorolt hozzávalókból.
4. A kissé vizes kezünkkel golyókat formálunk. Egymástól kissé távolabb helyezzük el őket a tepsiben, mert a pogácsák jelentősen megnőnek sülés közben.
5. 180 fokos sütőben 30 percig sütöttük. Mielőtt a sütőből kivettük, egyet megfordítottunk, hogy a talpa szép pirosas-barna-e, mert a pogácsák egyébként a túró és a mandulaliszt párosa miatt kissé halványak lesznek. (Lásd a képet).
Jó étvágyat!


A krumplis pogácsa gluténmentesen, mandulaliszttel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.