A recept alapján elkészíthető ételt vegetáriánusokon kívül, mindenevőknek is ajánljuk. Ha a hozzávalók közül kihagyjuk a tojást (a palacsinták így is elkészíthetők) a vegán módon étkezők is el tudják készíteni. Belefér több diétás étrendbe, jól tudják majd a receptet használni azok, akik a búzalisztet szeretnék lecserélni egészségesebb lisztféleségekre. A hajdinaliszt gluténmentes, a többi hozzávaló sem tartalmaz glutént, a gluténérzékenyek azonban minden esetben olvassák el a lisztek csomagolásán feltűntetett információkat is.
A hajdinalisztből készült palacsinta nagyon jó ízű és nem is drága étel. Tölthetjük édes töltelékekkel, lekvárokkal és sós, zöldséges töltelékekkel is. Mi most gombapaprikásból készítettük el a tölteléket, bár nagyon kacérkodtunk egy növényi tejszínes, vegyes zöldséges változattal is.
A hajdinaliszből készült palacsinta jellemzője, hogy kevésbé szépen terül el a palacsintasütőben, a széle kicsit hullámosabb marad, mint hagyományos testvéréé. Könnyen megfordítható, nem szakad. A megadott hozzávalókból mi 7 darab palacsintát tudtunk sütni. Csak 3 palacsintát töltöttünk meg, a többit másnap felcsíkoztuk és mákkal megszórva ettük meg.
7 palacsinta hozzávalói
1/2 bögre (10 dkg) hajdinaliszt
1 bögre (2,5 dl) növényi ital
egy nagy csipet só
1 mokkáskanál sütőpor
szükség esetén kevés víz
kókuszzsír a sütéshez

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A hamis hortobágyi palacsinták elkészítése
Az elkészítésnél mi tojást használtunk, a fehérjét külön felvertük és a habot csak a végén, nagyon gyengéden keverve adtuk a masszához.A többi hozzávalót összekevertük. Kicsit sűrűbb tésztát készítettünk, azonban olyat, ami a palacsintasütőben jól elterült. Ha hígra keverjük a tésztát a széle könnyen megég és nehezen is fordítható meg.
A gombapaprikás elkészítésének hozzávetőleges költségei: 800-850 Ft
Hozzávalók a gombapaprikáshoz
70 dkg gomba (palacsintánként 10 dkg)

1 nagyobb hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál piros, őrölt paprika, 1 kávéskanál füstölt paprika, 1 mokkáskanál chili paprika
2 evőkanálnyi olaj vagy 3 evőkanál kókuszzsír
1 csomag növényi tejszín (rizs, mandula, zab)
1 evőkanál kukorica- vagy más keményítő
bármilyen fűszer, amit szeretünk
A felsorolt hozzávalókból saját gyakorlatunknak és szokásainknak megfelelően készítsünk gombapaprikást. Fedjük be, hogy a leve ne párologjon el, esetleg pótoljunk is hozzá, hogy a paprikásunknak hosszú leve legyen.
A gombapaprikás levét szűrjük le és habarjuk be a tejszínnel és a keményítővel.
A szűrés után visszamaradt gombákat töltsük a palacsintákba és helyezzük azokat a tejszínes lébe.
Tegyük a sütőbe és süssük addig, amíg a palacsinták átforrósodnak és a tetejük pirulni kezd.
Jó étvágyat!


A hamis hortobágyi palacsinta hajdinalisztből recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA