Egy bögre meleg, növényi tejből készült kakaóval, vagy a kávénkhoz fogyasztva maga a gyönyörűség. Nem lehet ugyan fogyni tőle, de lélekben épülni igen.
Íze, könnyű és rövid idő alatti elkészíthetősége okán szeretni fogjátok. Mi is megettük egy ültő helyünkben.
Mi most boltban vásárolt kalácsot használtunk hozzá, de elkészíthető a receptjeink között megtalálható vegán kaláccsal is, aminek a linkjét ebben a posztban megtaláljátok..
Hozzávalók egy kisebb kalácshoz
1 kis bolti kalács vagy saját készítésű vegán kalács: Sós perec és foszlós kalács receptA töltelékhez
2 evőkanál mogyoróvaj
1 púpos evőkanál kakaópor
1 nagy marék durvábbra darabolt mogyoró vagy kesudió / más mag vagy dióféle
2 evőkanál datolyaszirup / kevés vízben oldott eritritol / más cukor / cukorpótló (ha szeretitek az édes ízeket)
fél tábla olvasztott étcsokoládé
0.5 deciliter növényi ital
kókuszkaramell* a tálaláshoz (el is maradhat)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A kalács elkészítése
1. A kalácsot a képeken látható módon vágjuk fel.2. A töltelék hozzávalóit melegítsük és olvasszuk össze.
3. A durvára tört mag vagy diófélét keverjük bele az olvasztott krémbe.
4. Töltsük meg a töltelékkel a kalácsot.
5. Az egyes töltelékrétegeket locsoljuk meg kókuszkaramellel.
6. Tálaljuk.
Megjegyzés: * a kókuszkaramell elkészítését lásd:
Kókuszkaramelles kókuszkrémes mandulatorta recept
Kókuszkaramellből célszerű nagyobb mennyiséget készíteni, egyrészt mert sokáig eláll, másrészt sütemények és krémek dekoratív, nagyon finom kiegészítője.
Jó étvágyat!
A kalács házi mogyorós krémmel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: TORTILLÁK ÉS CHIPSEK | KENYEREK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA