Kapros, tökös köles 2 adag
A receptünkben egy vegán egytálétel elkészítését írjuk le.
A kapros, tökös köles hozzávalói
1,5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) főtt köles(rövid videó a köles elkészítéséről)
0,5 kg friss gyalult tök
1 csokor kapor (szárított kaporral is működik: egy nagy csipet szárított kaprot megőrölünk a kávédarálónkban)
1 kávéskanál almaecet
2 evőkanál étolaj (bármelyik Bulkshopban kapható jó, amit szeretünk) vagy 1 evőkanál kókuszzsír
1 kávéskanál - vagy ízlés szerint több - só (például Himalája só)
1 púpozott evőkanál ételízesítő
1 mokkáskanál kurkuma
Bármilyen fűszer, amit szeretünk
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A kapros, tökös köles elkészítése
1. Ha nincs előre főzött kölesünk, akkor fél bögre kölest főzzünk meg háromszoros mennyiségű vízben. Körülbelül 15-20 perc alatt fő puhára, ekkorra elszívja a levét. Húzzuk félre a tűzhelyről és fedjük le, állás alatt tovább dagad és a maradék nedvességet is felszívja.2. Míg a köles hűl készítsük el a tököt. Tegyük a serpenyőbe a választott zsíradékot, olvasszuk meg és dobjuk rá a tököt. 1-2 percig pároljuk.
3. Tegyük hozzá az összes többi hozzávalót, aprítsuk bele a friss kapor felét.
4. 2-3 percig kevergessük, párolgassuk, sütögessük.
5. Keverjük össze a párolt tököt a kölessel.
6. Kóstoljuk meg, ízesítsük tovább, ha szükséges.
7. 10-15 percre tegyük a sütőbe, hogy jól összemelegedjenek. (Serpenyőben kavargatva is megmelegíthető.)
8. Tálalás előtt szórjuk meg friss kaporral is.
Jó étvágyat!
A kapros, tökös köles recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: PITÉK | ÉDESSÉGEK, DESSZERTEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA