A közkedvelt krumplis pogácsa receptjét gluténmentesítettük és jól tettük. Egy klasszikus másképpen.
Igazi vendégváró, ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét, a szilveszteri és más házi bulik elmaradhatatlan kelléke lehet.
Külön előnye, hogy nem előre gyártott lisztkeverékből készült, a hozzávalók milyenségét és arányát mi magunk kísérleteztük ki, többször is megsütöttük és minden alkalommal nagyon finom, különleges pogácsáink sültek.
A honlapunkon a receptek között egy másik klasszikus, a túrós pogácsa receptjét is megtaláljátok gluténmentesített változatban.
Hozzávalók 12 darab pogácsához
Hozzávetőleges költségek 750-800 Ft
12 dkg főtt, tört krumpli
5 nagy evőkanál mandulaliszt (10 dkg)
1 mokkáskanál konjacliszt
1.5 kanál tápiókaliszt (2.5 dkg)
5 dkg növényi margarin
1 tojás
só ízlés szerint
1/2 csomag porított élesztő egy leheletnyi cukorral elkeverve
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden estben olvassák el a hozzávalók csomagolásán feltüntetett információkat is.)
Elkészítés
A száraz hozzávalókat alaposan keverjük el és morzsoljuk össze a zsiradékkal.
Egy tojással gyúrjuk össze. Nem kapunk nyújtható, formázható tésztát, a keverőtálban egyengessük egy kupacba és egy teljes órára parkoltassuk, kelesszük.
Egy óra után nedves kézzel formáljunk a tésztából golyókat és rakjuk egy bélelt tepsibe, egymástól kissé távolabb, mert a pogácsák a sütés során jelentősen megnőnek.
A tepsiben újra pihentessük 25-30 percet.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttük, Mielőtt kivettük, egy pogácsát megfordítottunk, hogy meggyőződjünk róla, hogy az alja is szép világosbarnára sült.
Jó étvágyat!

A krumplis pogácsa gluténmentesen, mandulaliszttel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.