Hozzávalók:
Tésztához
1 pohár mák
1 pohár sűrűn folyós lekvár (esetemben házi cukormentes cseresznyelekvár volt)
2 tojás
1 evőkanál kókuszzsír
édesítő/cukor (pl: 3 evőkanál kókuszvirág cukor, függ attól, hogy mennyire cukros a lekvár)
4 evőkanál zabpehelyliszt
fél kiskanál szódabikarbóna
4 evőkanál puffasztott amarant
(1 marék fagyasztott málna a tetejére)
A hozzávalókat aprítógépben összedolgozzuk (lehet több részletben, külön-külön adagolva a hozzávalókat). Sűrű tésztát kapunk, amit 20 cm átmérőjű szilikon sütőformába kanalazunk. A tetejére nyomkodhatunk friss vagy fagyasztott málna- vagy meggyszemeket. Légkeveréses sütőben 200 fokon 30 percet sütjük. Onnan tudjuk, hogy kész, hogy a teteje picit elkezd barnulni és illatozik.
Krém a tetejére
1 pohár lekvár
4 evőkanál kókuszzsír
2 evőkanál kókuszvirág cukor (vagy más édesítő)
A kókuszzsírt (a süti mellett a sütőben kicsit) megmelegítjük, és az aprítógépben összekeverjük a lekvárral; egyenletes állagú krémet kell kapjunk. Rákenjük a sütire és betesszük a hűtőbe hűlni. A végén megszórhatjuk egy kis kókuszreszelékkel díszítésként.
Jó étvágyat!

A lekváros-mákos torta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.