Barion Pixel

Lekváros-mákos torta recept


Finom alternatíva vendégek fogadására
vagy akár vasárnapi ebédhez tálalva.

Hozzávalók:

Tésztához

1 pohár mák
1 pohár sűrűn folyós lekvár (esetemben házi cukormentes cseresznyelekvár volt)
2 tojás
1 evőkanál kókuszzsír
édesítő/cukor (pl: 3 evőkanál kókuszvirág cukor, függ attól, hogy mennyire cukros a lekvár)
4 evőkanál zabpehelyliszt
fél kiskanál szódabikarbóna
4 evőkanál puffasztott amarant
(1 marék fagyasztott málna a tetejére)

A hozzávalókat aprítógépben összedolgozzuk (lehet több részletben, külön-külön adagolva a hozzávalókat). Sűrű tésztát kapunk, amit 20 cm átmérőjű szilikon sütőformába kanalazunk. A tetejére nyomkodhatunk friss vagy fagyasztott málna- vagy meggyszemeket. Légkeveréses sütőben 200 fokon 30 percet sütjük. Onnan tudjuk, hogy kész, hogy a teteje picit elkezd barnulni és illatozik.



Krém a tetejére

1 pohár lekvár
4 evőkanál kókuszzsír
2 evőkanál kókuszvirág cukor (vagy más édesítő)

A kókuszzsírt (a süti mellett a sütőben kicsit) megmelegítjük, és az aprítógépben összekeverjük a lekvárral; egyenletes állagú krémet kell kapjunk. Rákenjük a sütire és betesszük a hűtőbe hűlni. A végén megszórhatjuk egy kis kókuszreszelékkel díszítésként.

Jó étvágyat!



A  lekváros-mákos torta recept
hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.