Ezt a pudingot a Bulkshopban kapható jó minőségű mogyoróvajjal és 100%-os datolyamelasszal ízesítettük. Próbáljátok ki, a datolyamelasz nagy édesítőerővel bír, különlegesen finom ízt kölcsönöz az ételeknek, sűrű, mézes állagú. Jóval olcsóbb, mondhatni feleannyiba kerül, mint a juharszirup. Mi nagyon megszerettük.
Hozzávalók 2 adag chiapudinghoz
2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) kókusztej / más növényi tej2 evőkanál mogyoróvaj
2 evőkanál datolyaszirup
3 púpos evőkanál chia mag
1 csipetnyi himalája só
Hozzávalók a körtefeltéthez
2 közepes nagyságú körte felkockázva (akár héjastól is használhatjuk)
2 evőkanál karamellizálható cukor / kókusz cukor / barna nádcukor
1 evőkanál kókuszzsír / semleges ízű olaj (pl. szőlőmagolaj) / növényi margarin
3-4 szál friss menta + a díszítéshez

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A mogyoróvajas chiapuding elkészítése
A puding elkészítése:1. A növényi tejet langyosítsuk meg és oldjuk fel benne a mogyoróvajat, édesítsük meg a datolyamelasszal, keverjük el benne a chia magot.
2. Néhány órára / egy éjszakára tegyük be a hűtőszekrénybe és várjuk meg, amíg megkocsonyásodik, puding állaga lesz.
3. A serpenyős körte elkészítése:
A kókuszzsírt melegítsük fel.
A körtekockákat forgassuk meg a cukorban.
A cukros körtekockákat süssük néhány percig a zsiradékban, amíg a cukor karamellizálódni, a körte puhulni kezd.
Hűtsük ki szobahőmérsékleten.
Aprítsuk vékony csíkokra a mentát és keverjük a körtéhez.
Összeállítás:
A megkocsonyásodott pudingot és a sült körtét rétegezzük csinos tálalóedényekbe, díszítsük mentával.
Jó étvágyat!



A mogyoróvajas chiapuding serpenyős sült körtével recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA