Barion Pixel

növényi krémek, mártogatósok válogatás

Miért növényi krém kerüljön a kenyérre / pirítósra ?

  • pár perc alatt elkészíthető,

  • egészséges és finom

  • kevés hozzávalóból, 

  • változatossá tehető, 

  • a bolti készítményekhez képest töredék áron

 

Kevés munkával, kevés hozzávalóból készíthetünk ízletes növényi krémeket, amit mindenki nagyon szeretni fog.

Néha a legegyszerűbb ételek a legkapósabbak, legfinomabbak.

Ezek a növényi krémek sokoldalúan felhasználhatóak, mártogatósnak, tésztaszószként, salátaöntetként, szendvicsek, burgerek, tortillák, egytál ételek díszítőjeként és ízesítőjeként egyaránt.

 

kipróbálnád? Mi segítünk! - nézd meg a főzőtanfolyamunkat

Grillezett paprikás kenőkrém

Ez a grillezett paprikakrém igazi különlegesség, ráadásul nem csak kenyérre kenhetjük, hanem mártogatósként valamint tésztaszószként is megállja a helyét. A tészta főzővizéből tegyünk hozzá 0,5-1dl vizet, attól függően mennyi szószt szeretnénk a tésztára.  

hozzávalók

  • 2 nagy kápia paprika

  • 1/2 bögre főtt krumpli / vagy rizskrém /köleskrém

  • 2 evőkanál tahini

  • 1 kávéskanál himalája só

  • frissen őrölt bors és cayenne bors ízlés szerint

  • 2 evőkanál sörélesztőpehely

  • 1 kávéskanál füstölt pirospaprika, bbq fűszerkeverék, fokhagyma por, hagyma por

  • 0,5 dl víz

  • 3 evőkanál kókuszzsír / vagy sansa olaj

Elkészítés

A paprikákat serpenyőben és sütőben is grillezhetjük. Akkor lesz a legfinomabb, amikor a héjuk foltokban már megbarnult, ilyenkor a paprikák íze édeskésebbé válik. 

Turmixba vagy késes konyhai aprítóba tesszük az összes hozzávalót és pépesítjük. Attól függően mennyire sűrű krémet szeretnénk adjuk hozzá több/ kevesebb vizet. 

 

Köles körözött

Ahány ház, annyi köles körözött.

Mi is elkészítettük a saját, bulkshopos változatunkat, nagyon finom lett, nagyon jót  ettünk belőle.

Mi mindig nagyadag főtt kölest készítünk egyszerre, a hűtőben napokig eláll,  mélyhűtőben is tárolhatjuk.

Vegán, gluténmentes 

 

 Nézd meg a köleskörözött receptet és elkészítését itt 

 

 

napraforgómagkrém alap

Hozzávalók

  • 15 dkg hántolt napraforgómag 

  • 1 dl víz

  • 5 evőkanál kókuszzsír / vagy sansa olaj

  • 1 kávéskanál só

  • frissen őrölt bors ízlés szerint

  • 2 evőkanál sörélesztőpehely

  • 1 kávéskanál füstölt pirospaprika, bbq fűszerkeverék

Elkészítés: 

A napraforgómagot érdemes mindig beáztatni, mielőtt használnánk. Mossuk át folyó víz alatt alaposan, majd egy tálban öntsünk rá forró ( de nem forrásban lévő) vizet. 10-15 perc után öntsük le róla az áztatóvizet. Az áztatóvizet soha ne használjuk fel már.

Turmixba vagy késes konyhai aprítóba tesszük az összes hozzávalót és pépesítjük. Attól függően mennyire sűrű krémet szeretnénk adjuk hozzá több/ kevesebb vizet. 

Hűtőben hosszan eláll, kellemes szendvicskrém friss zöldségekkel pirítósra.

Bulkpraktika:

Ez egy natúr krém amivel bátran kísérletezhetünk, tésztaszószként is megállja a helyét. Többféle zöldséget pl. répát, hagymát, fokhagymát, paprikát - tepsiben megsüthetünk és amikor kellően megpirultak, akkor ugyanúgy beletesszük a turmixba, aprítóba a többi hozzávalóval együtt. Adhatunk hozzá friss zöld fűszernövényeket, aszalt paradicsomot, hidegen sajtolt olajokat pl tökmag, lenmag,  

 

ÚJ FŐZŐTANFOLYAMOK INDULNAK - nézd meg itt

feketebab hummusz 

Ez a hummusz recept egyszerű de mégis nagyszerű. Gyorsan elkészíthető, finom és tápláló. 

 

A feketebab magas rost és protein tartalmú, tápértékben nagyon gazdag, alacsony glikémiás indexű (GI:35), még fogyókúrába is beilleszthető. 

Folyékony füsttel és szójaszósszal, miso pasztával tovább ízesíthetjük.

Vegán, gluténmentes recept

Tovább a feketebab hummusz recepthez

 

 

hamis halkrém banánvirágból

A ''halkrémet'' nori algalappal ízesített konzervált banánvirágból készítettük. Kétféleképpen is.  

Az egyik változatban lenmagolajjal és kendermaggal, hogy növeljük a krémünk Omega 3 és fehérje tartalmát.

A másik változatot olívaolajjal és őrölt dióval ízesítve készítettük el.

 

Egy különleges gluténmentes zsemlével tálaltuk, aminek a receptjét is megosztjuk egyben.

Tovább a halkrém recepthez 

 

 

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.