A képeken látható ételt a Bulkshopban kapható, két igen népszerű alapanyagból, borsófehérjéből zatar fűszerezéssel készítettük.
Ennek a percek alatt elkészíthető, kevés hozzávalót igénylő, igen ízletes ételnek nagy előnye, hogy senki konyhaművészeti tudományán nem fog ki, kezdők is nyugodtan készíthetik, gyakorlottak pedig tovább is fejleszthetik, más fűszereket is csempészhetnek még bele, de csak óvatosan, mert a zatar nagyon intenzív és karakteres ízű, önmagában is elegendő.
Pici fokhagymát és leheletnyi folyékony füstöt és pirospaprikát belecsempészve nagyon hasonlít a húsos testvérére, a brassói aprópecsenyére.
Mi gyakran főzünk héjában krumplit, meghámozva a hűtőben jól eláll, napokig felhasználható, ilyen, a képeken látott, főételek azonnali megvalósítását teszi lehetővé, ha kéznél van.
Most azonban kipróbáltuk, hogy közepes nagyságú krumplikat egy tálban a mikrohullámú sütő legfelső fokozatán 12 percig sütöttünk. Nagyon jól működött a módszer, aki nem idegenkedik a mikrótól nyugodtan próbálja ki, rengeteg időt lehet vele megtakarítani.
Az étel nagyon finom sütőben, héjában sült burgonyával is.
A borsófehérjével nagyon egyszerű dolgozni. Felhasználás előtt ízesített vízbe kell áztatni és nagyjából 15-20 perc múlva felhasználható.
Az aprópecsenye zatarral borsófehérjéből hozzávalói
a képen látható kb. kétszemélyes adaghoz.1/2 zacskónyi (5 dkg) borsófehérje
5 közepes nagyságú főtt vagy sült krumpli
1 evőkanálnyi zatar fűszerkeverék
1 kiskanál himalája só
5 evőkanálnyi olaj / kókuszzsír
1 kisebb kaliforniai paprika kis kockákra vágva
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
Az aprópecsenye zatarral borsófehérjéből elkészítése
1. Amennyiben mikróban sütjük meg a krumplit, mossuk és szárítsuk meg, villával szurkáljuk meg. A mikróban a krumplik nagyságától függően 12-15 perc alatt a legmagasabb fokozaton süssük meg és tegyük félre hűlni. Ha nagyon gyorsan kell, hideg vízzel öblítsük le/hűtsük még addig, amíg a héjában van.2. A borsófehérjét áztassuk be annyi langyos vízbe, ami éppen ellepi. Tegyünk bele egy evőkanálnyi zatart, tegyük bele a sót is. Tegyük félre 20-30 percre ázni.
3. A héjában sült/főtt/mikróban sütött krumplik héját húzzuk le, kockázzuk fel. Daraboljuk fel a paprikát is.
4. Egy tapadásmentes serpenyőbe tegyünk kb. 5 evőkanálnyi olajat, kicsit többet, mint amit használni szoktunk, egyrészt azért, mert a krumpli így szebben, pirosabbra sül, másrészt a krumliból visszamaradó olajban fogjuk megsütni a borsófehérjét is. Melegítsük fel az olajat és a forró olajban pirítsuk meg a krumplikat, kevergetve, minden oldalukon pirosra, ha már szépek, szűrőkanállal szedjük ki és tegyük kicsit félre.
5. A megázott borsófehérjét szűrjük ki az áztatóléből, nagyon gyengéden, alig-alig, nyomjuk ki belőle a folyadékot. A pecsenyénk úgy lesz nagyon finom, szaftos és omlós, ha nem nyomkodjuk szárazra.
6. A leszűrt fehérjét a krumplisütésből visszamaradt olajban süssük át, ekkor dobjuk hozzá sülni a darabolt kaliforniai paprikát is. Süssük 2-3 percig, majd adjuk hozzá a krumplit. Süssük össze gyengéden kevergetve, hogy a borsófehérje darabok ne essenek szét.
Nagyon finom úgy is, ha a sütőben sütjük össze és a tetejére szórunk egy kevéske növényi parmezánt vagy pizzasajtot.
Bármilyen salátával tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
A brassói aprópecsenye helyett - Jackfruit pecsenye recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK | ÖSSZES RECEPT
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA