Nagyon megszerettük a Bulkshop, természetes hozzávalókkal színezett penne tésztáját.
Szívderítő látványt nyújt a tányéron, kitűnően főzhető, nagyon jó állagú.
A Brokkolis, kesutejes öntettel készült penne hozzávalói
45 dekás mirelit brokkoli fele1 bögre (2,5 dl) színes pennetészta / gluténmentes penne
1/2 bögre kesudió
1,5 bögre növényi tej (akár kókusztejporból pillanatok alatt kikeverve. 1 bögre meleg vízhez 1 púpozott evőkanál tejport használjunk. A brokkolihoz nagyon jól illik a kókuszos íz).
1 evőkanál ételízesítő
1 kávéskanál só a tészta főzővizébe
1 mokkáskanál só a brokkolira
1 csipet só a tejbe
1-2 evőkanál bármilyen nyersen sajtolt olaj (szőlőmag, lenmag, napraforgó)
1/2 citrom leve (kicsi citromot használjunk)
1 csipet só
1 mokkáskanál mustár (el is hagyható)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A brokkolis, kesutejes penne elkészítése
1. Tegyük oda a tésztafőzéshez a vizet forrni. Főzzük ki a tésztát keményebbre (al dente), körülbelül a forrástól számított 8 perc alatt.2. Egy serpenyőben akár kiolvasztás nélkül tegyük oda az olajon a brokkolit párolódni. Kevés, 1/4 bögre vizet öntsünk alá, szórjuk meg az ételízesítővel is, sózzuk, kavarjuk össze. Ne pároljuk túl puhára.
3. Őröljük meg a kesudiót, kicsit durvára.
4. Készítsük el a tejes öntetet. A meleg vizet és a kókusztejport, vagy más növényi tejet öntsük bele a turmixba. Turmixolás közben csepegtessük bele 1 fél citrom levét.Tegyük bele a csipet sót, tegyük bele a mustárt, keverjük habosra.
5. Szórjuk bele a kesudiót is, néhányat fordítsunk még rajta, de ne legyen a kesudió krémes. Külön is rászórhatjuk a tésztára a kesudiót, nem okvetlen kell turmixolni.
6. Öntsük rá a kifőtt tésztára a tejes öntetet, keverjük bele a megfőtt brokkolit.
Nagyon finom.
Jó étvágyat!
A brokkolis, kesutejes penne recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN FASÍRTOK | ÉTELEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA