Tésztához:
1 bögre (250ml) datolya
1 bögre dió
3 evőkanál kakaó
2 tojás
½ kiskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kókuszzsír
1 pohár puffasztott (pattogtatott) amarant
édesítő (3 evőkanál kókuszvirág cukor)
Tetejére:
5 nagyobb szem eper
1 bionarancs (Aldiból, kezeletlen héjú)
3 evőkanál kókuszzsír
A datolyát annyi vízben, ami éppen ellepi feltesszük felforrni, forrás után levesszük a tűzről, kicsit hagyjuk kihűlni. Az aprítógépbe betesszük a kihűlt datolyát, a diót, a kakaót, szódabikrabónát, a tojásokat, a kókuszzsírt és a kókuszvirág cukrot és egyenletesre keverjük. Az egészet egy 26 cm átmérőjű tortaformába egyengetjük és berakjuk a sütőbe 200 fokra (hőlégkeverésnél). Kb 30-40 percig kell sütni. Akkor jó, ha a tésztát megtapintva a közepén is megsült.
A sütés ideje alatt a tetejére való kókuszzsírt betesszük melegedni a süti mellé a sütőbe. Ha megmelegedett, akkor az aprítógépben az eperrel és az egész bionaranccsal (szőröstül-bőröstül mármint héjastul-húsostúl) egyenletesre keverjük. Ha időközben kicsapódik a zsiradék, akkor az egészet megmelegítve, újrakeverve megismételjük. Egyenletes kissé folyós masszát kapunk, amit a süti tetejére kenünk, és az egészet betesszük a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Jó étvágyat!

A csokis süti narancsos-epres krémmel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.