Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Füstös, édes kolbászok ízes, édes szószban recept

   
Vegán kenyérfeltét vagy főétel. 
Ez az étel nagyon finom, okvetlen kipróbálásra ajánljuk.

bulkshop magyar vallalkozas
Néhány poszttal előbb már megosztottuk veletek egy vegán kolbász receptjét. Ez a mostani egy újabb, könnyű, édeskés, füstös és fűszeres ízesítésű. Egyaránt alkalmas reggelire, vacsorára kenyérfeltétként, de főétel is lehet valamilyen körettel, salátával. A fogyasztását megelőző napon érdemes elkészíteni, mert a lehűtés hozza ki belőle az igazi, intenzív ízeket. Másnap aztán már melegíteni, felsütni, szeletelni, szószokba belefőzni is lehet.


A receptben leírt hozzávalókból sok kolbász lesz, legalább 10 darab. Egyszerre 4-6 embernek elég.

Ha nem fogy el egy alkalommal, fagyasztani is lehet, kiengedve nem veszít ízeiből és konzisztenciájából, felmelegíthető, felsüthető, szeletelhető.
 

A kolbász hozzávalói

1 bögre (2,5 dl) búzasikér (szejtánpor)
1/2 bögre főtt batáta (édesburgonya)
10 cm-nyi vékonyan szeletelt póréhagyma
1/2 csésze zabliszt / zabpehelyliszt / őrölt zabpehely
1.5 evőkanál folyékony füst
2 evőkanál datolyamelasz / juharszirup / nagy evőkanál barna- vagy kókuszcukor
3/4 csésze hideg zöldségleves
1 löttyintésnyi étolaj
1 evőkanálnyi sótlan ételízesítő + 0.5 liter víz, ha nincs készen zöldséglénk
fűszerek:
1/2 kávéskanál szárított kakukkfű
1/2 kávéskanál édesköménymag
1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
leheletnyi őrölt szegfűszeg
himalája só
leheletnyi bors

Technikai hozzávalók: 3 darab üzletekben kapható, celofános, 12 egyenlő darabra vágott sütőzacskó
fonal a kötözéshez
pároló edény


 

A mártás hozzávalói:

1 löttyintésnyi étolaj
5 cm-nyi póréhagyma vékonyra szeletelve
1/2 lila hagyma vékonyan szeletelve (nem kockázva) 1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 evőkanálnyi barna / kókusz / karamellizálódó cukor
1 kávéskanál, őrölt, szárított paradicsom / 1 kávéskanál paradicsompüré
1 kávéskanál BBQ fűszerkeverék / BBQ készen kapható szósz
1 mokkáskanál folyékony füst / esetleg több / el is maradhat
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 kávéskanál teriyaki vagy más csiliszósz
1 kávéskanál kanál rizsecet
esetleg só, ha a szójaszósztól nem lenne elég sós

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A kolbászok elkészítése:

1. Készítsünk zöldséglét, ha nem tartunk eleve a hűtőben. Egy evőkanálnyi szárított, sótlan ételízesítőt 0.5 liter vízben főzzük fel, főzzük nagyjából 10-15 percig. Ebből a zöldségléből vegyünk ki 2/3 bögrényit és hűtsük ki, ezt használjuk majd a kolbászokhoz. A többit más alkalomra tegyük a hűtőbe.
2. Süssük meg a póréhagymát az olajon, picit, de csak egy picit pirítsuk meg.
3. A zabliszt és a szejtán kivételével tegyünk minden más hozzávalót turmixba és alaposan keverjük össze. Tegyük át a turmixot egy nagyobb tálba.
4. Keverjük össze a szejtánport és a zablisztet. Ezt a száraz lisztkeveréket öntsük a turmixolt folyadékhoz és alaposan keverjük össze. Most dönthetünk, hogy puhább vagy keményebb, rugalmas kolbászokat akarunk-e készíteni. Ha ez utóbbi lehetőséget választjuk, kézzel gyúrjuk még a masszát 2-3 percig. Puhább kolbász esetén elegendő alaposan összekeverni.
Most dönthetünk arról is, hogy mekkora nagyságú, hány darab kolbászt akarunk. A masszából 8 nagyobb, 12 kisebb kolbász is formálható, pontosabban annyi, amennyit akarunk. Mi a 12 darabot javasoljuk. Formáljuk meg a kolbászokat.
5. Egyenként tekerjük őket szorosan és többszörösen a levágott fóliákba és a végeket kössük be fonallal. Lásd a képeket a receptben. Alufóliába is tekerhetjük a kolbászkákat, de az alufóliának újabban elég rossz a sajtója, nem tesz jót az egészségünknek.
6. Gőzöljük a becsomagolt kolbászokat nagyjából egy órát. Mi kipróbáltuk, ha a becsomagolt kolbászokat közvetlenül a főzővízbe tesszük, akkor is szuper módon megfőnek, nem lesz semmi bajuk, nem veszítenek az ízükből, de ez esetben tényleg nagyon gondosan és szorosan kell betekerni őket.
7. A kész kolbászokat másnapig tegyük a hűtőbe, hűtés után az igaziak, a hűléssel nyerik el a ténylegesen nagyon finom ízüket.
8. Másnap készítsünk belőlük ebédet, vacsorát, reggelit, szendvicset, amit szeretnénk.
Mi édeskés, hagymás, BBQ-s mártást készítettünk hozzá és rizzsel ettük.
9. A mártás elkészítése:
A hagymákat az olajon kicsit futtassuk meg, ne süssük puhára, a szósz akkor lesz nagyon finom, ha a hagymaszálak kicsit eresek maradnak.
Egymás után, szép sorjában adjunk a sült hagymákhoz a keményítőn kívül minden mást. Kevergessük meg, 1-2 percig forraljuk, süssük össze a hozzávalókat.
A keményítőt oldjuk fel kevés vízben és sűrítsük be vele a mártást.
A kolbászokat tegyük a szószba és melegítsük össze.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




A vegán kolbász recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK  |  ÉTELEK  

 

bulkshop recept


                                                                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA