Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Kendermagos spenótrúd körtés quinoával és basmati rizzsel recept

   
A spenót friss vagy fagyasztott formában egész évben elérhető, nagyon egészséges étel.
Gyakori alkotórésze a mostanában divatos smoothiknak is.

bulkshop magyar vallalkozas
A spenót kiemelkedő, egészségre gyakorolt jótékony hatásai közül a szakirodalomban elsősorban vas- és klorofilltartalmát emelik ki.

Gazdag emésztést segítő élelmi rostokban, magas K vitamin, bétakarotin tartalmú élelmiszer.

A benne található egészséges összetevőket napestig lehetne sorolni.

Pozitív hatásairól sok cikket, ismertetést olvashatunk az interneten kutakodva is.

Mi most egy nagyon könnyen elkészíthető, nagyon finom spenótos, kendermagos rudat készítettünk.

A spenót és a kendermag nagyon finom ízeket eredményez együtt. A kendermag gazdag növényi fehérjetartalma megsokszorozza az étel jó hatásait, kiemeli az étel finom ízeit, nem beszélve a kendermag egészségre gyakorolt jótékony hatásáról, amelyről a bulkshop oldalon többet is lehet olvasni.

 

A kendermagos spenótrúd körtés quinoával és basmati rizzsel hozzávalói

4 személyre

1 csomag mirelit spenót (450g) (lehet friss is, ez esetben főzzük meg előre)

3 púpozott evőkanál kendermag

3 evőkanál zabpehelyliszt

2 evőkanál csicseriborsóliszt vagy 1 nagy maréknyi villával összetört főtt csicseriborsó (el is hagyható)

2 tojásnak megfelelő tojáspótló

1 evőkanál sótlan, glutamátmentes ételízesítő

1 púpozott evőkanál sörélesztő

1 kisebb lilahagyma nagyon apróra vágva vagy 1 kanál hagymapor

3-4 gerezd átnyomott fokhagyma vagy 2 kávéskanál fokhagymapor

1 kávéskanál

1 mokkáskanál őrölt kömény

1 mokkáskanál bors

1-2 evőkanál semleges ízű olaj (pl. szőlőmag, de jó az olíva olaj vagy a kókuszzsír is)

1 kávéskanál folyékony füst (elhagyható)

1 kávéskanál szójaszósz (elhagyható), ha használjuk, vegyük figyelembe a sózásnál

Tehetünk bele a kedvelt fűszereinkből tetszés szerint (pl. szerecsendiót, petrezselyemlevelet - szárítottat vagy frisset, bármit)


nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A kendermagos spenótrúd elkészítése 

1. A spenótot egy szitán jól csöpögtessük le.
2. A hozzávalókat egy tálban keverjük össze.

3. A masszát hagyjuk állni, ha van időnk akár 1-2 órát is.

4. Állás után a masszánknak puhának, de formázhatónak kell lennie. Zabpehelyliszttel sűríthetjük, növényi tejjel vagy még egy tojással lazíthatjuk, de jó a csicseriborsó leve vagy egyszerűen víz is.

5. A masszát tegyük őzgerinc formába, keskeny tepsibe, formálhatunk belőle gombócokat is.

6. Közepes lángon 20-25 perc alatt sül készre.

7. A sütést elvégezhetjük úgy is, hogy egy nagyobb tepsit vízzel töltünk meg és abba helyezzük a spenótrudas tepsit, így egészen biztosan nem ég meg a külső burka.


A körtés quinoa hozzávalói 4 személyre


1 bögre (2,5 dl) quinoa
3-4 kisebb, még kicsit kemény körte

1-2 evőkanál kókuszvirág-cukor

1-2 evőkanál semleges ízű olaj (olíva is jó)

1 mokkáskanál (lehet több is)

Tetszés szerinti fűszerek: fahéj, szegfűszeg, gyömbér, kardamom - mindenből egy pici mokkáskanállal

 

A körtés quinoa elkészítése

1. A quinoát alaposan mossuk meg szitában.
2. A quinoát kétszeres mennyiségű vízben körülbelül 20 perc alatt főzzük puhára.

3. Míg a quinoa fő, egy serpenyőbe tegyünk 2 evőkanál olajat.

4. Picit melegítsük meg az olajat.

5. A felszeletelt körtéket dobjuk az olajra és szórjuk meg kókuszvirág-cukorral.

6. Közepes lángon karamellizáljuk a körtéket a cukorral.

7. Fűszerezzük meg (ha szeretnénk)

8. A megfőtt quinoát csepegtessük le és keverjük a karamellizált körtékhez.

 

A basmati rizs hozzávalói 4 személyre

1 bögre basmati rizs
2,5 bögre víz

1 kávéskanál

1 evőkanál ételízesítő (só és glutamátmentes, el is hagyható)

 

A basmati rizs elkészítése

1. A rizst mossuk meg egy szitában.
2. Két és félszeres mennyiségű sós vízben főzzük meg. Először nagy lángon forraljuk fel, majd fedő alatt lassú tűzön főzzük még körülbelül 10 percig, amíg a levét elfővi. Ha elég lassú tűzön főzzük, ennyi idő alatt megpuhul a rizs, ha mégsem, pótoljunk hozzá pici vizet és főzzük tovább egy kicsit.

3. A rizst tálalásig lefedve hagyjuk egy kicsit pihenni. Gyönyörű fehér és gurulós lesz.

4. Tálaláskor díszítsük fel zöldekkel, petrezselyemmel, csíkokra vágott medvehagymával, de megszórhatjuk pici medvehagymaporral is. A medvehagyma fokhagymás íze jól illik a spenótos rúdhoz.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház


 

A kendermagos spenótrúd körtés quinoával és basmati rizzsel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |   NÖVÉNYI FEHÉRJEFORRÁSOK

 

bulkshop recept


                                                        TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA