Megosztjuk veletek, mert érdemes elkészíteni, nem fogtok csalódni. Vegetáriánus, mindenevő étrendbe is beilleszthető. A rizsliszt gluténmentes, természetesen a komolyan gluténérzékenyek mindig olvassák el a csomagoláson feltüntetett információkat.
Hozzávalók 16 darab fánkhoz
A tésztához:
fél bögre (10 dkg) rizsliszt
1 púpozott evőkanál kókuszzsír (5dkg)
1 fél bögre víz
2 tojás
2 evőkanálnyi kókuszcukor / más a Bulkshopban kapható cukorféleség
Elkészítés:
A vizet a cukorral és a kókuszzsírral forraljuk fel.
A forró vízhez adjuk hozzá a lisztet és keverjük addig, amíg a tészta összeáll.
Egyenként, lendületes kavarással keverjük bele a tojásokat.
A tésztát pihentessük 1-1.5 órát
Kanállal és nedves kézzel formáljunk nagyvonalúan golyókat a tésztából. Kicsit amőbaszerűek lesznek.
Legalább 30 percig süssük 180 fokos, légkeveréses sütőben vagy gázsütőben középmeleg hőmérsékleten.
A fánkok gyönyörűen megnőnek és felfújódnak a sütőben. Legyünk nagyon türelmesek, inkább egy kicsit süssük túl a fánkokat, mert a kevésbé sült fánkok a sütőből kivéve összeesnek.

A kihűlt fánkokat skalpoljuk meg.
Bulkpraktika:
Mi van, ha a fánkocskáink összeesnek? Hát semmi. Ugyanúgy skalpoljuk meg őket és egy mokkáskanál segítségével emeljük ki a közepüket, hogy helyet csináljunk a tölteléknek.
Hozzávalók a krémhez:
1 bögre kókusztej / más növényi tej
A kókusztej elkészítését lásd: Kókusztej recept
1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő / más keményítő
1 mokkáskanál vaníliakivonat / vaníliaaroma / vaníliás cukor

2 szem kardamom
1 kávéskanál őrölt citromhéj
1 fél mokkáskanál kurkuma a krém színezéséhez (elhagyható)
1 tojás sárgája
Elkészítés: A hozzávalókból főzzünk pudingot a saját gyakorlatunknak és szokásainknak megfelelően.
A még forró pudinghoz keverjük hozzá egy tojás sárgáját.
A pudingot hűtsük ki.
Hozzávalók a habhoz:
1/2 doboz jól lehűtött kókuszkrém (mi Cocomas-t használtunk)
1 evőkanál őrölt eritritol
1 habfixáló (el is hagyható)
Elkészítés:

A kókuszkrémet verjük fel gépi habverővel félig. Adjuk hozzá az őrölt eritritolt, keverjük keveset és adjunk hozzá egy habfixálót is. Keverjük tovább, amíg látványos kemény habot kapunk.
A képen látható módon töltsük meg a fánkokat.
Jó étvágyat!

A Képviselőfánk rizslisztből recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.