Vegán, gluténmentesen elkészíthető kekszkülönlegesség
Ehhez a különleges kekszhez alig kell valami. Kesudió, kevés kukoricakeményítő, valamilyen fehér cukor vagy cukorféleség, só és víz. Ennyi. Elkészítése könnyű, íze nagyon-nagyon finom. Egy bögre kesudióból 15-16 kekszet formázhatunk. Nem igényes, nem kell patikapontosságú méréseket végezni az elkészítéséhez, lehetetlen elrontani, biztos sikerre lehet számítani. Nemigen kell tárolni, mert szinte azonnal elfogy. Ha mégis tároljuk, néhány napig a hűtőben jól eláll.
A kesudiós keksz hozzávalói
1 bögre (2,5 dl) kesudió1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
4 evőkanál eritritol vagy más fehér cukor / cukorpótló
1 csipet só
1 kevés vanília
4-5 evőkanál gyümölcslé / víz / mi egy narancs kicsavart levét használtuk
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A kesudiós keksz elkészítése
1. A kesudiót, keményítőt és a cukrot sót tegyük be az aprítógépbe és alaposan daráljuk össze, egészen addig, amíg a kesudió finom szemcsés lesz. Ha nincs aprítógépünk a művelet kávédarálóval is elvégezhető.2. Evőkanalanként adjuk hozzá a választott folyadékot, a mienk 5 kanálnyitól lett formázható.
3. 5 percet hagyjuk állni a masszát, utána formáljunk belőle golyókat, amelyeket lapítsunk el úgy, hogy egy mélyedést alakítunk ki a közepükön. (Lásd a képet).
4. Töltsük meg a kekszek közepét valamilyen lekvárral és 180 fokos sütőben süssük 10 percig, de ne tovább. Ha olvasztott csokival akarjuk tölteni, azt csak a sülés után tegyük.
5. Rácson hűtsük ki.
A recept alapötlete a „Vegán helyettesítők” könyvből származik.
Jó étvágyat!
A kesudiós keksz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA