Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Mogyoróvajas csicseriborsókeksz recept

Mogyoróvajas csicseriborsókeksz recept

5+2 hozzávalóból, 10-12 perc sütési idő, gyors és egyszerű recept   
 

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető keksz.

bulkshop magyar vallalkozas

mogyoróvajas csicseriborsókeksz vegán bulkshop plantbased

Minap lecsapoltunk egy konzerv csicseriborsót, a leszűrt levét elhasználtuk. Maradt a borsó, amit a mélyhűtőben őriztünk eddig. Valahogy nekünk mindig több a borsó, mint a lé, a lé ugyanis kitűnő tojáspótló lévén, igen hamar elfogy, a borsó meg bezacskózva gyűlik a mélyhűtőben. Most két adagot is kivettünk, felolvasztottunk. Az egyik adagból készítettük ezt az interneten több helyen is fellelhető kekszet.

Nagyon könnyű elkészíteni, még csak liszt sem kell hozzá.

Gyakorlatilag nem lehet elrontani, soha nem kell benne csalódni.

Kihűlve strapabíró, akár a gyerekek uzsonnás dobozába is bekészíthető, mi magunk hurcolhatjuk az egész napos rohanásaink során, itt-ott bekapva belőle egy-egy falatot. A csicseriborsó fehérjedús, értékes élelmiszer.

A mogyoróvajas csicseriborsókeksz hozzávalói


leszűrt, alaposan lecsöpögtetett csicseriborsó (1 csicseriborsókonzerv)
2 púpozott evőkanál szobahőmérsékletű mogyoróvaj
2 evőkanál datolyaszirup vagy más növényi szirup (ha a mogyoróvaj édesített kevesebb)
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet himalája só
1-2 kávéskanál vaníliakivonat
1 tábla étcsokoládé felezve. Felét összetörve a tésztába, felét a díszítéshez / csokicsipsz

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A mogyoróvajas csicserikeksz elkészítése


1. Melegítsük elő a sütőt. 180 fokon sütjük majd a kekszeket.
2. A csokoládé felét törjük/daraboljuk apróra.
3. Béleljünk ki egy hagyományos méretű sütőtepsit sütőpapírral.
4. A tört csokoládé kivételével tegyünk mindent a keverőgépbe vagy egyszerűen fakanállal keverjük össze.
5. A csokidarabokat a végén, gyengéden keverjük a masszába.
6. Formáljunk vizes tenyérrel kis gombócokat, a tetejüket egy kicsit nyomjuk le, helyezzük őket a bélelt tepsibe.
7. 10-12 perc alatt sül. Nyugodtan vegyük ki a sütőből az idő letelte után, akkor is, ha puhának tűnnek. Nem tudnak nem megsülni, ugyanis minden, ami benne van nyersen is ehető.
8. Pihentetés/hűlés után még sokat szilárdulnak, de ez a keksz egy alapvetően puha, omlós keksz, nem fog keménnyé szilárdulni.

Jó étvágyat!

 

bulkshop webáruház


mogyoróvajas csicseriborsókeksz vegán bulkshop plantbased

A mogyoróvajas csicseriborsókeksz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.                  

további recept javaslatok neked

zabos meggyes sütemény bulkshop    vegan kurtoskalacs recept bulkshop plantbased

 

még több recept itt: vega fasírtok  |  kenyerek  |   húshelyettesítők

 

bulkshop recept


                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA