Hozzávalók:
Tésztához:
bögre (capuccinós)
1 kezeletlen héjú narancs
2 evőkanál kókuszzsír
2 tojás
1/2 kiskanál szódabikarbóna
2 bögre magozott datolya
1 bögre dió (vagy más olajos mag – mandula vagy kesudió)
3 púpos evőkanál kakaópor
édesítőszer – ízlés szerint (már a datolyától édes a tészta!) Pl:3-4 evőkanál kókuszvirág cukor
1 bögre puffasztott amarant
Krémhez:
1 kezeletlen héjú narancs
3 evőkanál kókuszzsír
édesítőszer – ízlés szerint Pl: 2-3 evőkanál kókuszvirág cukor
Először a krémet érdemes megcsinálni, mert utána nem kell elmosni az aprítógépet, hanem a tésztát egyből el lehet készíteni benne. Egy kezeletlen héjú narancsot belevágunk az aprítógépbe, összezúzzuk, utána rátöltjük az olvasztott kókuszzsírt és édesítőszert, elkeverjük, hogy egyenletes állagú krémet kapjunk. Betesszük a hűtőbe hűlni.
A datolyát feltesszük megfőni (forrás után egy-két perc elég) annyi vízben, ami éppen ellepi. Az aprítógépbe belevágjuk a kezeletlen narancsot, jól összezúzzuk, hozzáadjuk a megfőtt datolyákat, hozzáadjuk a kókuszzsírt, a kakaóport, a tojásokat, szódabikarbónát, édesítőszert, diót/olajos magot továbbra is a keverőgéppel összekeverjük, hogy egyenletes állagú viszonylag sűrű tésztát kapjunk. Legvégül a puffasztott amarantot keverjük bele (ha nem viszi a gép, akkor kézzel keverjük bele.) A puffasztott amarant a legjobb tésztalazító, térfogatnövelő. A tésztát kétfelé osztjuk és külön-külön kisütjük (kb. 20 cm átmérőjű sütőformába való mennyiség) 180 fokon, hőlégkeverés mellett 20-30 perc. Amikor már jól illatozik, akkor kell rá figyelni, hogy a kakaó ne égjen meg.
A krémet (amikor a hűtőben már kenhetőre szilárdult) belekenjük a két kisült tészta közé. Az egész tortát betesszük a hűtőbe hűlni.
A tetejére fél tábla összedarabolt cukormentes keserű csokiból és 3 evőkanál olvasztott kókuszzsírból csokimázat keverhetünk.
Jó étvágyat!
A narancsos csokitorta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.