1. A reggeli kása hozzávalói
fél bögre (1 bögre = 2,5 dl) zabpehelyfél bögre puffasztott amaránt
1 púpos evőkanál kókusztejpor
2 bögre víz
1 evőkanál barna nádcukor vagy eritrit (el is hagyható)
1 picike csipet himalája só
1 evőkanál szűrőben alaposan megmosott mazsola (opcionális)
2. A reggeli kásába
1 csapott evőkanál őrölt lenmag
1 csapott evőkanál őrölt chia mag
1 csapott evőkanál őrölt szezámmag
3. A kására
1 evőkanál szűrőben alaposan megmosott goji bogyó1 evőkanál kendermag

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A reggeli kása elkészítése
Az 1. pontban leírt száraz hozzávalókat egy serpenyőben keverjük össze. Nyomkodjuk szét kissé a szójatejport, ha csomós lenne.Öntsük fel 2 bögre vízzel és főzzük puhára (kb. 2 perc).
A megfőtt kását öntsük át egy mély tányérba, hagyjuk kicsit hűlni.
Közben egy kávéőrlőben egyszerre őröljük meg a 2. pontban leírt hozzávalókat.
A megdarált magokat keverjük bele alaposan a hűlő kásába.
A tetejét szórjuk meg szitában alaposan megmosott goji bogyóval és kendermaggal.
Jó étvágyat!
Bulkpraktikák
Nagyobb mennyiségű zabpelyhet és puffasztott amarántot fele-fele arányban keverjünk szárazon össze. Jól rázzuk össze. Tároljuk egy nagyobb befőttes üvegben vagy más tárolóban. Így regelenként nem kell külön-külön kimérnünk.
Magkeverék nagyobb mennyiségben
1 rész chia magot, 1 rész lenmagot, 1 rész szezámmagot keverjünk össze szárazon egy befőttes üvegben vagy más tárolóban. Így a keverék mindig rendelkezésünkre áll, nem kell kanalanként kimérni.
A reggeli kása gazdagon recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: PITÉK | ÉDESSÉGEK, DESSZERTEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA