„Sós karamellás” diósüti
Tésztához:
3 marék dió

100 gr langyos vaj
2 tojás
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
kókuszvirág cukor – 2-3 evőkanál
3 evőkanál tápióka keményítő
Krémhez:
2 nagy marék datolya
só - ízlés szerint (érződnie kell a sónak a krémben!)
3 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés
Leforrázzuk a datolyát annyi vízzel, ami éppen ellepi. Amikor meglangyosodott aprítógépbe tesszük, összekeverjük, hozzáadjuk a sót és a kókuszzsírt, hogy egyenletes állagú krémet kapjunk (ilyenkor még folyós lehet – hűtőszekrényben lehet az állagát sűrűsíteni). Ez a krém igazi alternatívája a sóskaramellnek!!! Az aprítógépből kiöntjük a krém hozzávalóit, és helyette (kimosás nélkül) beletesszük a diót, megdaráljuk, hozzáadjuk a 2 tojást, a meglangyosított vajat, kókuszvirágcukrot, sót, legvégül a tápióka keményítőt. A tésztát áttöltjük egy 20 cm átmérőjű süti szilikonformába. Betesszük a sütőbe, 200 fokra kb 30 percre. Amikor a teteje megbarnult kivesszük, kicsit hagyjuk hűlni. A langyos tésztára ráöntjük a krémet és az egészet bedobjuk a hűtőszekrénybe (ott szilárdul meg a krém. A tetejére reszelhetünk díszítésül egy kis csokit.
Jó étvágyat!

A sós karamellás diósüti recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.