Barion Pixel

Sós karamellás diósüti recept


Néhány összetevőből készülő házi finomság.
A karamellás íz kedvelőinek.

„Sós karamellás” diósüti


Tésztához:

3 marék dió
100 gr langyos vaj
2 tojás
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
csipet
kókuszvirág cukor – 2-3 evőkanál
3 evőkanál tápióka keményítő

Krémhez:

2 nagy marék datolya

só - ízlés szerint (érződnie kell a sónak a krémben!)
3 evőkanál kókuszzsír



Elkészítés


Leforrázzuk a datolyát annyi vízzel, ami éppen ellepi. Amikor meglangyosodott aprítógépbe tesszük, összekeverjük, hozzáadjuk a sót és a kókuszzsírt, hogy egyenletes állagú krémet kapjunk (ilyenkor még folyós lehet – hűtőszekrényben lehet az állagát sűrűsíteni).  Ez a krém igazi alternatívája a sóskaramellnek!!! Az aprítógépből kiöntjük a krém hozzávalóit, és helyette (kimosás nélkül) beletesszük a diót, megdaráljuk, hozzáadjuk a 2 tojást, a meglangyosított vajat, kókuszvirágcukrot, sót, legvégül a tápióka keményítőt. A tésztát áttöltjük egy 20 cm átmérőjű süti szilikonformába. Betesszük a sütőbe, 200 fokra kb 30 percre. Amikor a teteje megbarnult kivesszük, kicsit hagyjuk hűlni. A langyos tésztára ráöntjük a krémet és az egészet bedobjuk a hűtőszekrénybe (ott szilárdul meg a krém. A tetejére reszelhetünk díszítésül egy kis csokit.

Jó étvágyat!



A sós karamellás diósüti recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.