Gluténmentesen elkészíthető, tehéntej és répacukor mentes, állati összetevők felhasználása nélkül készült, vegán édesség.
Nem sok munka, elronthatatlan, bármivel tovább dúsítható, tovább díszíthető, strapabíró, jól hordozható, akár a munkahelyünkre is magunkkal vihető. Egészséges tízórai vagy uzsonna gyerekek számára is.
Tulajdonképpen, ha a négy alapösszetevőjét a banánt, a zabpelyhet és a kókuszreszeléket összegyúrjuk zabliszttel, máris ehető, finom kekszünk van. Minden más, amit még hozzáteszünk az bónusz.
Mi így készítettük:
Hozzávalók
1 bögre zabpehely (mi nagyszeműt használtunk)
1 bögre kókuszreszelék (mi kicsit apróbbra őröltük kávédarálóval)
1 bögre zabpehelyliszt
2 érett banán
3 evőkanál juharszirup / 3 evőkanál barna cukor / kókuszcukor
0.5 csésze olvasztott kókuszzsír (2 evőkanálnyi olvasztás nélkül)
0.5 dl növényi tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg (nem okvetlen)
1 maréknyi csokicsipsz (nem okvetlen)
1 csipet só
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
Elkészítés
1. Mi a kókuszreszeléket néhány fordulattal a kávédarálóban kicsit apróbbra őröltük. Nem feltétlenül szükséges, de jót tesz a kekszünk ízének.
2. A csokicsipsz kivételével mindent betettünk az aprítóba és alaposan összekevertünk.
3. A csokicsipszet a végén gyengéden forgattuk bele. Papírral bélelt tepsiben, kis halmokban sütöttük meg.
4. Hamar, 12 perc alatt sül 180 fokos sütőben. Akkor kész, ha az alja kicsit megbarnul. A sütőből kivéve még sokat fog szikkadni, mikor kivesszük még puhának érezhetjük.
Jó étvágyat!



A zabos kókuszos keksz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.