Hozzávalók:
5 evőkanál zabpehely
5 evőkanál tökmag
5 evőkanál napraforgómag
5 evőkanál lenmag-szezámmag vegyesen (minél több a lenmag, annál jobban ragad a tészta magától, főleg, ha az elején leforrázzuk, ilyenkor a tésztából kimaradhat a tojás)
1 lenmagtojás vagy 1 tojásnak megfelelő tojáspótló por
1 kávéskanál füstölt paprika
1 kiskanál só
Elkészítés
A zabpelyhet és a lenmagot leforrázzuk 1,5-2 dl vízzel, amikor megpuhult-lehűlt hozzákeverjük a többi alkotóelemet. Sűrű, kenhető masszát kapunk. Egy nagyobb tepsi aljára sütőpapírt helyezünk, arra vékony rétegben rákenjük a tésztát, betoljuk a sütőbe 180 fokra és lassan szárítjuk-pirítjuk. Amikor világosbarna a teteje, akkor már nagyon óvatosak vagyunk és csak rövid időre hagyjuk magára, mert könnyen megég. A legjobb módszer, hogy amikor világosbarna, akkor lezárjuk a sütőt és abban hagyjuk, amíg a sütő kihűl, akár egy éjszakára is. Ha a tészta megsült, akkor megpróbálkozhatunk a megfordításával is, ilyenkor le kell húzni az aljáról a sütőpapírt, és visszatehetjük a fenekével felfelé, hogy ott is megpiruljon.
Jó étvágyat!
A zabpelyhes-magos kenyérhelyettesítő recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.