Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Zabpelyhes-magos kenyérhelyettesítő recept - Party kaja

   
Ez a vegán, ropogós, magos kenyérhelyettesítő kiválóan passzol partikon nassolnivalónak.

Hozzávalók:

5 evőkanál zabpehely

5 evőkanál tökmag
5 evőkanál napraforgómag
5 evőkanál lenmag-szezámmag vegyesen (minél több a lenmag, annál jobban ragad a tészta magától, főleg, ha az elején leforrázzuk, ilyenkor a tésztából kimaradhat a tojás)
1 lenmagtojás vagy 1 tojásnak megfelelő tojáspótló por
1 kávéskanál füstölt paprika
1 kiskanál



Elkészítés

A zabpelyhet és a lenmagot leforrázzuk 1,5-2 dl vízzel, amikor megpuhult-lehűlt hozzákeverjük a többi alkotóelemet. Sűrű, kenhető masszát kapunk. Egy nagyobb tepsi aljára sütőpapírt helyezünk, arra vékony rétegben rákenjük a tésztát, betoljuk a sütőbe 180 fokra és lassan szárítjuk-pirítjuk. Amikor világosbarna a teteje, akkor már nagyon óvatosak vagyunk és csak rövid időre hagyjuk magára, mert könnyen megég. A legjobb módszer, hogy amikor világosbarna, akkor lezárjuk a sütőt és abban hagyjuk, amíg a sütő kihűl, akár egy éjszakára is. Ha a tészta megsült, akkor megpróbálkozhatunk a megfordításával is, ilyenkor le kell húzni az aljáról a sütőpapírt, és visszatehetjük a fenekével felfelé, hogy ott is megpiruljon.

Jó étvágyat!



A zabpelyhes-magos kenyérhelyettesítő recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.