Leírás
Miso paszta vörös - tradicionális japán ízesítő
A miso paszta a japán konyha tradicionális ételízesítője, a japán konyha kedvelői számára kiemelt konyhai alapanyag. A misóról általában a miso leves jut eszünkbe, amely Japánban igen kedvelt fogás, finom ízvilággal. A miso fermentált szójabab paszta, mely úgy készül, hogy a főtt szójababhoz rizst, árpát vagy búzát és sót adnak. A miso változatos színben és ízben kapható.
A vörös miso paszta kedvező hatása
A miso paszta rendelkezik a szója minden előnyével. Magas a fehérjetartalma, B12 vitamin és más szójában előforduló vitaminok is megtalálhatók benne. Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, melyet a szervezetünk nem képes szintetizálni, illetve a B-komplex vitaminokat, melyek elengedhetetlenek a sejtek anyagcseréjéhez. Immunrendszer erősítő hatása van. Jó hatással van az emésztésre, segíthet a koleszterinszint megfelelő szinten tartásában. Ezenkívül magas a kalcium-, magnézium- és vastartalma, A-vitaminban gazdag, természetes antioxidáns. Magas nátriumtartalma miatt erőteljes a vízmegkötő hatása, ezért módjával érdemes csak fogyasztani a pasztát, vagy levesként, vízben feloldva.
A VÖRÖS MISO PASZTA JÓTÉKONY HATÁSAI
• A japán konyha kedvelt ízesítője
A vörös miso paszta fogyasztása
Levesek, pácok, szószok, öntetetek és főételek készítéséhez használják. Az ételkészítés végén ajánlott hozzátenni és összeforralni. Hűtőben sokáig eltartható.
A vörös miso paszta összetétele
Összetevők: szójabab 30%, rizs, só, alkohol
Paraméterek
100g vörös miso paszta tápértéke | |
Energia KJ-ban | 842 |
Energia Kcal-ban | 201 |
Zsír | 5,8g |
- amelyből telített zsírsav | 0,9g |
Szénhidrát | 25g |
- amelyből cukor | 11g |
Rost | 4,1g |
Fehérje | 10g |
Só | 11,3g |