Leírás
Pászka kenyér
A pászka kenyér kizárólag liszt és víz felhasználásával készül. Nem túl karakteres, inkább semleges ízű, így sokféleképpen felhasználható.
A pászka kenyér kedvező előnyei
A pászka kenyér nagyon egyszerű, mégis egészséges étel. Gyakorlatilag cukormentes. 100g-ja 9,8g fehérjét tartalmaz, így vegán fehérjeforrás.
A PÁSZKA KENYÉR ELŐNYEI
• Kizárólag liszt és víz keveréke
Mihez használjuk a pászka kenyeret
Igen sokoldalúan felhasználható, a legkülönfélébb receptekhez. Mivel nem túl karakteres az íze, így könnyen passzol többféle étel mellé. Krémekkel is megkenhetjük, szendvics is készülhet belőle.
A pászka kenyér története
A pászka (más néven macesz avagy kovásztalan kenyér) a zsidók kultúrából ered. Az egyiptomi fogság idején volt ez a szegények és rabszolgák étele, így a nyomorúság kenyerének is nevezik. A fogságból menekülő zsidók is ezt fogyasztották, mivel nem volt kellő idő a tészta megkelesztésére.
Paraméterek
100g pászka kenyér tápértéke | |
Energia KJ-ban | 1435 |
Energia Kcal-ban | 337 |
Zsír | 1,0g |
- amelyből telített zsírsav | 0,5g |
Szénhidrát | 71g |
- amelyből cukor | 0,2g |
Rost | 3g |
Fehérje | 9,8g |
Só | 0,1g |