Nem hasonlít a boltban kapható gnocchikhoz, más lisztből, más hozzávalókból készül, más lesz az állaga és az íze is, nagyon finom puha, újramelegíthető.
Nagy előnye, hogy a maradék sült tökök hasznosításának is kitűnő, ízletes módja.
Amikor elhatároztuk ennek az ételnek az elkészítését, egy rikítóan narancssárga ételt képzeltünk, amely nem csak nagyon finom, hanem igen mutatós is a tányéron. Be kellett azonban látnunk, hogy ilyen csak fehér lisztből lenne, a mandula és zabliszt kicsit tompítja a színét, viszont nagymértékben javítja az ízét.
Gluténmentes, tejmentes, vegán étel, amelyet a mindenevők, a változatosságra vágyók is szeretni fognak.
Nem tartalmaz adalékanyagot.
Hozzávalók 2 adag sütőtökös gnocchihoz
1 púpozott bögre (2,5 dl) sült tök2 púpos evőkanál mandulaliszt
1/2 bögre zabpehelyliszt
1/3 csésze nyílgyökérliszt
1 evőkanál élesztőpehely
só
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A sütőtökös gnocchi elkészítése
1. Süssük és hűtsük ki a tököt.2. Keverjük össze a szárazanyagokat egy tálban.
3. Turmixoljuk meg a tököt és gyúrjuk össze a lisztekkel. Formázható, puha tésztát kapunk.
4. Pihentessük a tésztát 15-20 percig.
5. Daraboljuk apróbb darabokra a tésztát és formáljunk az egyes darabokból hosszú hengereket, a hengereket aprítsuk fel nudliszerűre.
6. A nudlikat egyenként formáljuk kicsit, ha szükséges és villával nyomjunk bele bordázatot.
7. Forraljunk vizet és a gnocchikat több részletben főzzük ki.
Mi fűszeres brokkolival és indiai lencsével tálaltuk.
Az indiai lencse elkészítésének receptjét ide kattintva éred el.
Jó étvágyat!
A sütőtökös gnocchi recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
Ha nincs időd sütni, de vegán tésztákat ennél, akkor testvér éttermünk a Madal Food vegán étterem választékát is megnézheted.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: TÉSZTÁK | ÉTELEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA