Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Bulkshop diákcsemege 500g
2.120 Ft (1.669 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Bulkshop diákcsemege 500g

Mag típusa
magmix
2.120 Ft (1.669 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

A diákcsemege különösen tápláló nassolnivaló.
Összetevők: pörkölt földimogyoró 50%, SO2 mentes mazsola 30%, dióbél 15%, mandula 5%.

Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: (1)

Leírás

Diákcsemege  A diákcsemege tele van tápanyagokkal, valóságos energiabomba

A diákcsemege, vagyis a növényi magvak és az aszalt gyümölcsök klasszikus keveréke nem csak nagyon finom, de igen kiadós és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag csipegetnivaló.

Az olajos magvak bővelkednek az egészség megőrzéséhez elengedhetetlen növényi fehérjékben, rostokban, antioxidáns vitaminokban és ásványi anyagokban. Az aszalt gyümölcsök pedig a friss gyümölcsök után a legjobb rost-, vitamin- és ásványi anyag források.

Összetevők: pörkölt földimogyoró 50%, SO2 mentes mazsola 30%, dióbél 15%, mandula 5%.

A diákcsemege összetevőiről bővebben

Hántolt földimogyoró

A földimogyoró nagy mennyiségű egyszeresen telített zsírsavakat tartalmaz, mint pl. az olajsav, amely megvédheti a szív koszorúereinek egészségét. A földimogyoró szintén csökkentheti a koleszterinszintet.
Gazdag fehérjetartalma és aminosav tartalma elősegíti a test egészséges fejlődését és növekedését. 100g földimogyoró 26g fehérjét tartalmaz. 
A földimogyoró többféle B vitamint (niacin, riboflavin, tiamin, B6 vitamin, B9 vitamin és pantoténsav) tartalmaz. A niacin, vagy más néven B3 vitamin, amit a földimogyoró tartalmaz, segíti az agy aktivitását és ezáltal javíthatja a memóriánkat. 
A földimogyoróban E vitamin is található, mely jó hatással van a bőr egészségére, és védi azt a szabad gyökök okozta károsodástól.
Ásványi anyagokat (kálium, mangán, réz, kalcium, magnézium, vas, szelén és cink) tartalmaz, amelyek az emberi szervezetben rendkívül fontos szerepet töltenek be. 
A földimogyoróban triptofán található, mely hozzájárul a megfelelő szerotonin szint fenntartásához.
A földimogyoró nagy mennyiségű polifenolos antioxidánsokat tartalmaz, melyek sok jó hatással bírnak az emberi szervezetre.
Azáltal, hogy a földimogyoró hamarabb teltséget okoz, mint általában más élelmiszerek, csökkenthetjük a bevitt táplálék mennyiségét.

Mazsola

A mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg.
Rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét. Sok káliumot, magnéziumot, vasat és B-komplex vitaminokat, A-vitamint, béta-karotint tartalmaz. Antioxidáns hatása van. A mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek.

Mandula

A mandulamag gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket. 
A mandula fontos energia- és tápanyagforrás. Különösen gazdag egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban.
Nagyon jó E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban (170% javasolt napi mennyiség). Az E-vitamin erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalakat és a bőrt.
Egész sor B-vitamint tartalmaz (tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, B6-vitamin) és az összetevői között a folsav is megtalálható.  
Kitűnő ásványi anyag forrás, foszfort, vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és szeléniumot tartalmaz.A mandulamag rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Dióbél

A dió sok vitamint tartalmaz. A és E-vitaminban gazdag, többféle B-vitamint tartalmaz (B1, B2, B6), így védi az idegrendszert és az izmokat. C-vitamint is tartalmaz, jó hatással van az immunrendszerre. Az ásványi anyagok közül a magnézium, kálium, kalcium, vas, réz, cink, mangán, fluor, szelén is megtalálhatóak benne. Omega-3 zsírsav tartalma kedvező hatású a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, hozzájárul az erek állapotának javulásához.
A benne található többszörösen telítetlen zsírsavaknak köszönhetően a dió támogatja az agyműködést, növeli a koncentrációképességet.
Magas az antioxidánstartalma. Más diófélékkel összehasonlítva (mandula, pisztácia, kesudió, pekándió) több antioxidánst tartalmaz.
Magas a rosttartalma, így fogyasztása sokat tehet az emésztés megfelelő működéséért.
 Összetételét tekintve bővelkedik fehérjékben. 100g dió 17g fehérjét tartalmaz.

Diákcsemege - energia a mindennapokra


Mindezeket a jellemzőket figyelembe véve elmondható, hogy a diákcsemege tele van táplálóbbnál táplálóbb anyagokkal, melyek feltöltik a szervezetet, csökkentik az éhséget, és energiát adnak a mindennapokhoz. Akárhogy is, a diákcsemege fogyasztásával nagyon sok létfontosságú tápanyaghoz juttatjuk a szervezetet.


 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba

Cikkszám: 20212

100g diákcsemege tápértéke
Energia KJ-ban 2223
Energia Kcal-ban 531    
Zsír 34g    
 - amelyből telített zsírsav 5g    
Szénhidrát 37g    
 - amelyből cukor 23g    
Fehérje 16g    
Rost 6,3g
0,1g    

Paraméterek

100g diákcsemege tápértéke
Energia KJ-ban 2223
Energia Kcal-ban 531    
Zsír 34g    
 - amelyből telített zsírsav 5g    
Szénhidrát 37g    
 - amelyből cukor 23g    
Fehérje 16g    
Rost 6,3g
0,1g    

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2022. 02. 06. -
Finom és tápláló. Jó energiaforrás.