Leírás
Diákcsemege
A diákcsemege, vagyis a növényi magvak és az aszalt gyümölcsök klasszikus keveréke nem csak nagyon finom, de igen kiadós és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag csipegetnivaló.Az olajos magvak bővelkednek az egészség megőrzéséhez elengedhetetlen növényi fehérjékben, rostokban, antioxidáns vitaminokban és ásványi anyagokban. Az aszalt gyümölcsök pedig a friss gyümölcsök után a legjobb rost-, vitamin- és ásványi anyag források.
Összetevők: pörkölt földimogyoró 50%, SO2 mentes mazsola 30%, dióbél 15%, mandula 5%.
A diákcsemege összetevőiről bővebben
Hántolt földimogyoró
A földimogyoró nagy mennyiségű egyszeresen telített zsírsavakat tartalmaz, mint pl. az olajsav, amely megvédheti a szív koszorúereinek egészségét. A földimogyoró szintén csökkentheti a koleszterinszintet.
Gazdag fehérjetartalma és aminosav tartalma elősegíti a test egészséges fejlődését és növekedését. 100g földimogyoró 26g fehérjét tartalmaz.
A földimogyoró többféle B vitamint (niacin, riboflavin, tiamin, B6 vitamin, B9 vitamin és pantoténsav) tartalmaz. A niacin, vagy más néven B3 vitamin, amit a földimogyoró tartalmaz, segíti az agy aktivitását és ezáltal javíthatja a memóriánkat.
A földimogyoróban E vitamin is található, mely jó hatással van a bőr egészségére, és védi azt a szabad gyökök okozta károsodástól.
Ásványi anyagokat (kálium, mangán, réz, kalcium, magnézium, vas, szelén és cink) tartalmaz, amelyek az emberi szervezetben rendkívül fontos szerepet töltenek be.
A földimogyoróban triptofán található, mely hozzájárul a megfelelő szerotonin szint fenntartásához.
A földimogyoró nagy mennyiségű polifenolos antioxidánsokat tartalmaz, melyek sok jó hatással bírnak az emberi szervezetre.
Azáltal, hogy a földimogyoró hamarabb teltséget okoz, mint általában más élelmiszerek, csökkenthetjük a bevitt táplálék mennyiségét.
Mazsola
A mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg.
Rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét. Sok káliumot, magnéziumot, vasat és B-komplex vitaminokat, A-vitamint, béta-karotint tartalmaz. Antioxidáns hatása van. A mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek.
Mandula
A mandulamag gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket.
A mandula fontos energia- és tápanyagforrás. Különösen gazdag egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban.
Nagyon jó E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban (170% javasolt napi mennyiség). Az E-vitamin erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalakat és a bőrt.
Egész sor B-vitamint tartalmaz (tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, B6-vitamin) és az összetevői között a folsav is megtalálható.
Kitűnő ásványi anyag forrás, foszfort, vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és szeléniumot tartalmaz.A mandulamag rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Dióbél
A dió sok vitamint tartalmaz. A és E-vitaminban gazdag, többféle B-vitamint tartalmaz (B1, B2, B6), így védi az idegrendszert és az izmokat. C-vitamint is tartalmaz, jó hatással van az immunrendszerre. Az ásványi anyagok közül a magnézium, kálium, kalcium, vas, réz, cink, mangán, fluor, szelén is megtalálhatóak benne. Omega-3 zsírsav tartalma kedvező hatású a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, hozzájárul az erek állapotának javulásához.
A benne található többszörösen telítetlen zsírsavaknak köszönhetően a dió támogatja az agyműködést, növeli a koncentrációképességet.
Magas az antioxidánstartalma. Más diófélékkel összehasonlítva (mandula, pisztácia, kesudió, pekándió) több antioxidánst tartalmaz.
Magas a rosttartalma, így fogyasztása sokat tehet az emésztés megfelelő működéséért.
Összetételét tekintve bővelkedik fehérjékben. 100g dió 17g fehérjét tartalmaz.
Diákcsemege - energia a mindennapokra
Mindezeket a jellemzőket figyelembe véve elmondható, hogy a diákcsemege tele van táplálóbbnál táplálóbb anyagokkal, melyek feltöltik a szervezetet, csökkentik az éhséget, és energiát adnak a mindennapokhoz. Akárhogy is, a diákcsemege fogyasztásával nagyon sok létfontosságú tápanyaghoz juttatjuk a szervezetet.
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
Cikkszám: 20212
100g diákcsemege tápértéke | |
Energia KJ-ban | 2223 |
Energia Kcal-ban | 531 |
Zsír | 34g |
- amelyből telített zsírsav | 5g |
Szénhidrát | 37g |
- amelyből cukor | 23g |
Fehérje | 16g |
Rost | 6,3g |
Só | 0,1g |
Paraméterek
100g diákcsemege tápértéke | |
Energia KJ-ban | 2223 |
Energia Kcal-ban | 531 |
Zsír | 34g |
- amelyből telített zsírsav | 5g |
Szénhidrát | 37g |
- amelyből cukor | 23g |
Fehérje | 16g |
Rost | 6,3g |
Só | 0,1g |