Leírás
A mandula finom, egészséges nassolnivaló
A mandulamag gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket.
A mandula fontos energia- és tápanyagforrás.
Különösen gazdag egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban.
Nagyon jó E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban (170% javasolt napi mennyiség). Az E-vitamin erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalakat és a bőrt.
Egész sor B-vitamint tartalmaz (tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, B6-vitamin) és az összetevői között a folsav is megtalálható.
Kitűnő ásványi anyag forrás, foszfort, vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és szeléniumot tartalmaz.
A mandulamag rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
A mandulafa kistermetű lombhullató fa, őshazája Nyugat-Ázsia hegyvidéke. Tavasszal a fa virágai fehéres-rózsaszínűek, és ezekből alakul ki őszig a csonthéjas termés, ez tartalmazza a mandulamagot.
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 20028
Paraméterek
Energiatartalom 100g mandulában | |
Energia KJ-ban | 2497 |
Energia Kcal-ban | 604 |
Zsír | 52g |
- amelyből telített zsírsav | 4,7g |
Szénhidrát | 7,6g |
- amelyből cukor | 4,9g |
Fehérje | 20g |
Só | 0,04g |
Receptek mandulával
Receptek mandulával
Epres mandulás csokitorta 6 kanalas gyümölcsös piskóta
Cukkinis sárgabarackos browni
Epres sütemény Köleskása mandulával és szederdzsemmel
Narancsos csokitorta
Sült banán
Narancstorta kuglófbőrben
Tökmézes keksz
Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt
Céklatortácska vagy puding
Epres zabsüti