Leírás
A fekete szezámmag jótékony hatásai
- A fekete szezámmag sok hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz: A, B1, B2, D, E vitamin, magnézium, kalcium, kálium, foszfor, vas, mangán, réz, cink.
- Nagyon hasonlít a fehér szezámmaghoz, azonban olaj- és fehérjetartalma is magasabb, mint a fehéré. Aromája ízletesebb és erőteljesebb, amit pirítással tovább lehet fokozni. Pirítás hatására az értékes anyagok is jobban felszabadulnak.
- Az olajos magvak közül a szezámmag tartalmazza a legtöbb kalciumot, így rendszeres fogyasztása segítheti a csontok egészségének megőrzését.
- A fekete szezámmag gazdag telítetlen zsírsavakban, jótékonyan hat a szervezet koleszterin szintjére, és gazdag aminosavakban is.
- Antioxidáns hatású.
- Rostjai segíthetik az emésztést, javíthatják az anyagcserét, jó salaktalanító hatású.
Fontos:
A dióra allergiások fokozott figyelemmel fogyasszák, előfordulhat, hogy a szezámmag is allergiás reakciót válthat ki náluk!
A fekete szezámmag konyhai felhasználhatósága
Használhatjuk darálva, egészben, nyersen, pirítva, önmagában vagy keverve. Szórhatjuk mindenféle pékáruk és sütemények tetejére, és bele a tésztájába is, tehetjük salátába, joghurtba, kefirbe, müzlibe is.Reform konyhában használhatjuk lisztmentes kenyerekbe és süteményekbe, panírokba, készíthetünk belőle krémet, vajat és tejet is.
A fekete szezámmagot használhatjuk ételek dekorálására is, akár fehér szezámmaggal együtt.
Receptek fekete szezámmaggal
Fekete sajt fekete szezámmagos gyökérkenyérrel
Fekete szezámfagylalt
Fekete szezámtej, kapucsínó és édes krém
Feketeszezámos keksz
Fekete szezámleves és szezámsó
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 20802