Ha az elkövetkezendőkben csak egyet próbáltok ki a receptjeink közül, válasszátok ezt!
Nem fogtok csalódni. Nagyon fogjátok szeretni.
Bátran fogjatok hozzá, ez a sütemény nem igényel patikapontosságú méréseket, elronthatatlan.
Most bőségesen lehet almát kapni a piacon, a többi hozzávalót vegyétek meg a Bulkshopban és kezdjetek hozzá a sütéshez. Az alma reszelésével és a mák megdarálásával együtt is 30-35 perc alatt már a sütőben is van.
Mi a máktej készítésekor visszamaradt mákmaradékot is felhasználtuk hozzá, így azt nem kellett kidobni.
Hozzávalók az almás, mákos zabsütihez
(Egy 28×22 cm-es tepsihez, magas sütemények esetén, 20-24 szelethez)Hozzávalók a tésztaalaphoz:
1 bögre (2,5 dl) zabpehely
1.5 bögre zabpehelyliszt
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
fűszerek: fahéj, őrölt gyömbér, vanília, szerecsendió, kardamom, amit szerettek, mindenből egy kevés
1 csipetnyi himalája só
1 lentojás (1 evőkanál lenmag őrölve + 3 evőkanál langyos víz)
2 evőkanál datolyamelasz / juharszirup / saját készítésű szirup
3 evőkanál kókuszcukor / barna cukor / cukorpótlók / cukor
1 marék reszelt alma a tésztába
1 nagy evőkanál kókuszzsír / növényi margarin
Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg alma (5-6 darab)
12 evőkanál mák darálva
3-4 kanál kókusz-, barna vagy más cukor / eritritol / más cukorpótló
1 nagy marék arany mazsola
fűszerek: vanília, fahéj, amit szerettek
Hozzávalók a tetején lévő morzsához:
1/2 csésze zabpehely
1/2 csésze zabpehelyliszt
1 evőkanál kókuszzsír
2 evőkanál kókusz- vagy más cukor / cukorpótló
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
Az almás, mákos zabsüti elkészítése
1. Keverjük össze a lentojást: 1 evőkanál őrölt lenmagot keverjünk el 3 evőkanál langyos vízzel és tegyük félre néhány percre.2. Reszeljük le az almát, daráljuk meg a mákot.
3. A tésztaalap hozzávalóiból keverjünk egy összeálló masszát, ami kicsit morzsálódósnak fog tűnni.
4. Ezt az alapmasszát simítsuk bele egy papírral kibélelt tepsibe.
5. Nagyvonalúan csavarjuk ki a reszelt alma levét, de nem kell a szuszt kinyomni belőle. A kifacsart almalevet azonnal igyuk meg.
6. Keverjük össze az almát, a mákot, a választott édesítőt, a választott fűszereket.
7. A tölteléket simítsuk a zabos alaptésztára.
8. Keverjük össze a morzsa hozzávalóit és szórjuk a töltelék tetejére, kicsit nyomkodjuk bele.
9. Süssük a tésztát 180 fokos sütőben 40 percig. A sütési idő függ attól is, hogy mekkora tepsiben sütjük. Nagy tepsiben alacsonyabb lesz a tészta, kevesebb ideig kell sütni.
Jó étvágyat!
Az almás, mákos, zabsüti recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK