Leírás

A kölesliszt jellemzői
- A kölesliszt számos fontos tápanyagot tartalmaz, például ásványi anyagokat és vitaminokat, amelyek hozzájárulhatnak a változatos étrendhez. Enyhén sárgás színű.
- Növényi fehérjeforrás
- Ásványi anyagokat tartalmaz: kálium, kalcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium, fluor, szilícium
- Vitaminokkal: A, B1, B2, B3
A kölesliszt konyhai felhasználása
A kukoricaliszthez, rizsliszthez hasonlóan felhasználható olyan receptek készítésekor, amikor kevés lisztet kell csak felhasználni. Egyéb lisztekkel keverve süteményeket, kenyereket, pogácsát, palacsintát, indiai kenyeret: naant, tortillát, húsmentes fasírtot, pizzát lehet belőle készíteni. Ilyenkor egyéb kötőanyag (útifűmaghéj, lenmagliszt, chia mag) használata is szükséges a nyújtható tészta kialakításához.
A köles története
Az egyik legősibb indiai kultúrnövény a köles. Európa bizonyos pontjain már a Krisztus előtti időben is termesztették.
100 gramm kölesliszt tápértéke:

Energia KJ-ban: 1520 Energia Kcal-ban: 362
Zsír: 3,8g
- amelyből telített zsírsav: 0,9g
Szénhidrát: 73g
- amelyből cukor: 1,9g
Fehérje: 11g
Só: <0,1g
Receptek kölesliszttel

Aranygaluska banánvirágpudinggalPita
Kovásszal készült gluténmentes kenyér
Lektinmentes kenyér kendersajttal vagy kenderkrémmel
Köleszsemle
Gluténmentes lisztkeverék házilag
Kenyér élesztő nélkül
Kenyérsütőgépben sült házi kenyerek
Élesztőmentes szódakenyér
Mini bagettek zöldségesen fokhagymás olajjal
Növényi sajtgolyók zöldfűszeres olajban gluténmentes bagett kenyérrel
Diótorta
A termék allergéneket (mustárt, szezámmagot, zellert, mogyoróféléket, glutént) feldolgozó üzemben készült!

TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 22359
Paraméterek
Vegán | Vegán |