A fentebb felsoroltakon kívül ennek az eperkenyérnek az előnye még, hogy rettentő finom. Szalonnához ugyan nem ehető, de minden más alkalomra, ünnepre, hétköznapra, reggelire, desszertként ajánlható, egyszerűen elkészíthető, szinte elronthatatlan, jól átsüthető, mégis lédús, zamatos, aromás. Eperszezonban ne hagyjuk ki.
Hozzávalók 1 vekni eperkenyérhez
2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) liszt:1 bögre mandulaliszt + 1 bögre rizsliszt (mi így készítettük)
más variációban 1 nagyon púpos bögre zabpehelyliszt + 2/3 bögre mandulaliszt
0.5 dl növényi tej
1 lentojás / keményítő alapú tojáspótló
1/2 csésze semleges ízű olaj
3/4 csésze őrölt eritritol / más cukorpótló
2/3 tasak sütőpor
csipet himalája só
25 dkg eper, fele elturmixolva, fele apróbb darabokra vágva
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
Az eperkenyér ekészítése
Mi most először kipróbáltuk az Aldiban kapható, keményítő alapú, vegán tojáspótló port. Nagy meglepetés volt, szépen habosra felverhető, nagyon hasonlóan viselkedik a tojáshoz. Természetesen a sütemény a szokásos lentojással is elkészíthető. A lentojás 1 evőkanál őrölt lenmag és 3 evőkanál víz összekeverésével készül.1. Az elkészítésnél mindenképpen, akármilyen tojást használunk, kezdjük a tojás felverésével.
2. Adjuk a felvert tojáshoz az őrölt cukorpótlót.
3. Tegyük hozzá a növényi tejet és az olajat. Keverjük el.
4. Turmixoljuk meg az eper felét. Adjuk a turmixot az elkészített folyékony keverékhez.
5. Keverjük bele a liszteket, a sót és a sütőport.
6. Végül nagyon-nagyon gyengéden keverjük bele a darabolt epret.
7. Egyengessük egy kenyérsütő formába.
8. Előmelegített 175 fokos sütőben a mi kenyerünk 45 perc alatt sült. Tűpróbával ellenőrizzük.
Jó étvágyat!
Az eperkenyér recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: PALACSINTÁK | KENYEREK