Mi is készítettünk egy hasonlót, bár a kóstolás során nem tudtunk minden hozzávalót pontosan beazonosítani, megpróbáltuk leutánozni. Kár, hogy a kávézósokat nem tudjuk megkínálni belőle, hátha cserébe elárulnák az autentikus receptet és mondanák legalább azt, hogy azért ez is nagyon jó.
Elsőre nem mertünk sokat bekeverni a tésztájából, így viszont nem volt annyira kis sütőedényünk, amibe betegyük, így hát a legkisebb kuglófformánk mellett döntöttünk. Ez nem jelenti azt, hogy ez egy kuglóf, bár annak se rossz, bármiben, akár muffinként is megsüthető.
A süteményünk
gluténmentes
répacukormentes
tejtermék mentes
tojással készült, nem vegán
Hozzávalók 10-12 szelethez
10 dkg őrölt mandula
10 dkg őrölt mák
3 evőkanál eritritol/kókuszcukor, más a Bulkshopban kapható cukorféleség
1 csipetnyi só
1/2 csomag sütőpor
3 tojás
1 nagy alma
5-6 szem aszalt datolya apróra vágva
Fűszerek:
1 mokkáskanál fahéj, vanília, szegfűszeg
1 leheletnyi kardamom
(Az általink felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden eseetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán lévő információkat is.)
Elkészítés

1.Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
2. A tojásokat törjük fel és különítsük el a fehérjét. Külön tálban verjük fel kemény habbá.
3. A tojások sárgáját keverjük habosra az eritritollal
4. Adjuk hozzá, de nagyon finoman a reszelt almát, ne törjük össze, legjobb, ha innentől nem géppel, hanem fakanállal dolgozunk.
5. Adjuk hozzá fokozatosan a száraz hozzávalókat, alaposan, de finoman keverjük el. A tojásfehérjét szintén kisebb adagokban, gyengéden keverjük bele.
6. Adagoljuk a választott sütőformába (muffinként is megsüthető) és 170 fokos sütőben süssük 40 percig. Ez egy nedves tészta, 40 perc után tartsunk tűpróbát.
Jó étvágyat!


A vegán, gluténmentes mandulás mákos kuglóf recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.