Hozzávalók:
7 db tojás
18 dkg cukor (vagy cukorpótló, pl. eritritol / glicin)
15 dkg rizsliszt
3 dkg keményítő
10 dkg mandulaliszt
1 tk szódabikarbóna
1 ek. olaj
1-2 ek. citromlé
tortaforma: 26 cm átmérő
Elkészítés
sütés: 180C (kb. 40 perc)
A tojásfehérjét a citromlével habosra keverjük. A cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Amikor fényes, beledolgozzuk a tojások sárgáját és az olajat. A lisztet, keményítőt szódabikarbónát átszitáljuk.
A mandulaliszttel együtt óvatosan a habhoz keverjük.
A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk a masszát beleöntjük, megsütjük. A sütő ajtajába kést illesztünk, hogy a gőzök eltávozzanak, de az elején nem nyitogatni.
(A recept az internetről származik.)
Jó étvágyat!

A gluténmentes piskóta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.