Hozzávalók 16-18 darab Moskauerhez

15 dkg darált dió
3-4 evőkanál őrölt eritritol / kókuszcukor / barna nádcukor
1 dl növényi tejszín
1 nagy evőkanál olvasztott kókuszzsír / vagy 7 dkg más zsiradék
1 hatalmas evőkanál rizsliszt
1 narancs reszelt héja / vagy kandírozott narancshéj nagyon apróra vágva
5 dkg étcsokoládé 0.5 növényi itallal és 1 mogyorónyi kókuszzsírral összeolvasztva
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A Moskauer süti elkészítése

1. A hozzávalókból keverjünk egy kézzel nem igazán formázható puha masszát.
2. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal pöttyözzük bele és vizes - urambocsá' likőrbe, rumba - mártott kanállal lapítsuk el és formázzuk úgy ahogy kerekre. (lásd a képet).
3. Összesen 5-7 percig süssük 175 fokon. Vigyázzunk rá. Fordítsunk meg egy darabot, ha az alja barna, akkor a süti megsült, nem baj, ha a teteje még picit puha, a hűlés közben majd még keményedik.
4. Ha kihűlt forgassuk meg őket és a hátuljukra pamacsoljunk egy ecsettel csokibevonatot.
Jó étvágyat!



A gluténmentes, vegán moskauer, a karácsonyi aprósütik királya recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | KEKSZEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA