Barion Pixel
Gold Pack mazsola 200g
520 Ft (409 Ft + ÁFA )
Menny.:

Gold Pack mazsola 200g

520 Ft (409 Ft + ÁFA )
Menny.:
Egységár: 2,60 Ft/gramm
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron

A mazsola rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét. Antioxidáns hatása van

Leírás

A mazsola jellemzői A mazsola rendszeres fogyasztása jó hatással van a szervezetre

A mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg.
Rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét. Sok káliumot, magnéziumot, vasat és B-komplex vitaminokat, A-vitamint, béta-karotint tartalmaz. Antioxidáns hatása van. A mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek.

A mazsola önmagában fogyasztva is nagyon finom, de meleg tej mellé a legfinomabb. Csökkenti az éhségérzetet, a benne lévő gyümölcscukor gyorsan felszívódik. Mazsolával ízesítenek nagyon sokféle süteményt, tortát, töltelékeket, fagylaltokat, pudingokat, zabkását és müzliket.

Vannak olyan szőlőfajták, amelyek mag nélküliek, vagy csak egy magjuk van. Ezek a legalkalmasabbak mazsola előállítására.
A mazsola készítés legegyszerűbb módja, hogy a szemeket nem szüretelik le a tőkéről, hanem hagyják a tőkán megaszalódni. A másik módja gépi aszalás. Erre a célra is a szőlőszemeket gondosan szüretelik, hogy az apró kis kocsányok ne maradjanak rajtuk. Átmosás és szárítás után aszalógépekkel aszalják.

Mazsola termelésben élenjáró országok: Törökország, Görögország, Oroszország, Örményország, Grúzia, Ausztrália, Irán, Kalifornia/USA. Magyarországon a mazsolát a XVI. század óta ismerik.

100 gramm mazsola tápértéke:  A mazsola értékes tápanyagokat tartalmaz

Energia KJ-ban: 1317
Energia Kcal-ban: 310   
Zsír: <0,1g    
 - amelyből telített zsírsav: <0,1g    
Szénhidrát: 74g    
 - amelyből cukor: 59g    
Fehérje: 2,9g    
Só: 0,03g     

 

Receptötletek mazsolával Finom, egészséges receptötletek mazsola felhasználásával

1, Édes bulgur mazsolával és idénygyümölcsökkel recept
2, Nyers sütemény recept
3, Mákos tészta recept
4, Quinoakása aszalt gyümölcsökkel
5, Bulkshop energiaszelet recept
6, Zellersaláta aszalt gyümölcsökkel és mandulával
7, Szaloncukor recept
8, Mézes puszedli aszalt gyümölcsökkel
9, Kuglóf aszalt gyümölcsökkel 
10, Almás, diós zabkenyér 
11, Könnyen készíthető beigli

 

Mazsolás kuszkusz

Hozzávalók:
- 400 g kuszkusz
- 60 g mazsola
- 600 ml zöldséglé leveskockából
- 40 g vaj
- másfél kávéskanál currypor

Elkészítés:
Tegyük a kuszkuszt egy hőálló tálba, és öntsük rá a leveskockával felforralt vizet. Fedjük le és hagyjuk állni, hogy feligya a zöldséglevet. Ha már nincs leve, és még forró, keverjük bele a vajat, a curryport és a mazsolát. Tálalásig tartsuk lefedve.



Összetétel: mazsola, kókuszolaj

Földimogyorót, diót, mandulát, szezámmagot csomagoló üzemben készült.

 



Cikkszám: 20724

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.