Mivel a joghurtos krém kókuszjoghurttal és kókuszkaramellel készült, a megjegyzésekben teszünk javaslatot egy kókuszos tortalap elkészítésére is, hátha valaki szívesen „kókuszosítaná” az egész tortát.
A joghurttorta hozzávalói
Hozzávalók a rizspiskótához1 bögre (2,5 dl) fehér rizsliszt
1 dl növényi ital (mi kókuszkrémet használtunk)
2 evőkanál almapüré (DM-est használtunk)
3 evőkanál kókuszjoghurt
1 dl / 1 nagy evőkanál kókuszolaj (olvasztott)
3-4 evőkanál eritritol / bármilyen cukor / cukorpótló
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
1 csipet só
Hozzávalók a joghurtkrémhez
1 kókuszkrém (4 dl)
3 púpozott kávéskanál agar agar
2 kókuszjoghurt (bolti) + a tésztából kimaradt
3-4 evőkanál eritritol vagy más fehér cukor / cukorpótló
1 citrom leve
Hozzávalók a kókuszkaramellhez
1 doboznyi (4 dl kókuszkrém)
4 nagy evőkanál kókuszcukor
1 lapos evőkanál kókuszzsír
1 kávéskanál vaníliakivonat
(Ebből a mennyiségből sok karamell lesz, hűtőben tárolva hetekig eláll).
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A joghurttorta elkészítése
1. A rizspiskóta elkészítése:Külön keverjük össze a liszteket és a sütőszereket és a cukorféleséget.
Külön keverjük össze a növényi tejet, almapürét és a joghurtot.
A nedves és a száraz hozzávalók összeöntésével készítsünk egy sűrű, nem folyós, de még nem is formázható tésztát.
A tésztát simítsuk egy papírral bélelt sütőformába (24 cm-es átmérőjű).
Süssük 180 fokon 20 percig,
Vegyük ki a formából. Hagyjuk kihűlni.
2. A joghurtkrém elkészítése:
4 dl kókuszkrémben oldjuk fel az agar agart.
Főzzük 1-2 percig, ennyi okvetlen szükséges, hogy az agar agar dolgozni tudjon.
A tűzről levéve keverjük bele a fehércukrot, a citromlevet és habverővel / géppel a joghurtot. Keverjük addig, amíg a joghurt már nem csomós.
Tegyük vissza a tortalapot a sütőformába, simítsuk el rajta a krémet.
Tegyük a hűtőbe 2 órára, amíg az agar agartól megszilárdul kissé a krém.
A karamell elkészítése:
A hozzávalókat - a kókuszzsír kivételével - keverjük össze, lassú tűzön, időnként megkeverve 45 percig kell főzni, legalább a feléig el kell forralni.
A főzés után, még melegen vagy langyosan kell hozzákeverni a kókuszzsírt. A sűrítmény a hűtőben még továbbsűrűsödik és nagyon sokáig, hetekig eláll.
A karamellel öntözzük meg a kihűlt tortát.
Megjegyzések: Amennyiben kókuszízesítésű tortalapot szeretnétek sütni, egy korábbi receptünkben megtaláljátok az elkészítéséhez szükséges hozzávalókat és az elkészítés leírását:
Kókuszkaramelles, kókuszkrémes mandulatorta recept
Jó étvágyat!
A kölespuding ananászbőrben, mentalevelekkel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | MUFFINOK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA