Gluténmentesen elkészíthető, répacukormentes, növényi tejjel készült, vegán krém
Nem igényes, nem kell patikapontossággal mérni a hozzávalókat, a hűtőben jól eláll, bár igazi testvéréhez hasonlóan kissé megkeményedik a hidegtől, de még úgy is kenhető, ehető.
Mi mindig tartunk a mélyhűtőben előre megfőzött, adagonként csomagolt csicseriborsót. Bármikor, ha humuszt vagy csicseris ételt akarunk készíteni csak előkapjuk. Most is így tettünk, csak most ezt a finom édes krémet készítettük. A kész krémet briósra kentük, kekszet töltöttünk vele. Nagyon pazarul illik a mi csicserikekszünkhöz.
Olcsó vegán csicseriborsós keksz
A "nutella" csicseriborsóból hozzávalói
1 nagy bögre (2,5 dl) főtt csicseriborsó1.5 evőkanál kakaópor
2 evőkanál kissé felolvasztott csokicsipsz vagy apróra tört étcsokoládé (el is maradhat)
6 evőkanál juhar vagy más édes szirup / méz / vagy kevés vízben feloldott valamilyen cukorpótló pl. eritritol / xilit vagy kókuszcukor
1/4 csésze vagy több növényi tej (mi kókusztejet használtunk)
1 kiskanál vaníliakivonat
1 csipet só
1 mokkáskanál granulált vagy 3-4 evőkanál főzött kávé (el is maradhat)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A "nutella" csicseriborsóból elkészítése
Mindent tegyünk a turmixba vagy az aprítóba. Turmixoljuk addig, amíg sima masszát kapunk, ha nagyon sűrű lenne adagoljunk még hozzá növényi tejet.Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e.
Jó étvágyat!
A nutella csicseriborsóból recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | KRÉMEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA