Liszt és répacukor nélkül készítettük, zsiradékot sem tettünk bele, a sütőszer kivételével mindenből 6-ot használtunk.
Az elkészülő piskótatészta nagyon jó alap arra, hogy a tetejét gyümölcsökkel díszítsük, megtartja a gyümölcsöket és azok sütés közben sem vándorolnak le az aljára.
Hozzávalók
6 tojás
Szárazanyag: 2 evőkanál kókuszliszt + 4 evőkanál őrölt mandula (dióval, mogyoróval is működik)
6 evőkanál eritritol / glicin / xilitol, tehetünk bele kókusz- vagy nádcukrot is, de azok a tésztát kissé barnásra színezik
1/2 csomag sütőpor vagy mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
6 evőkanálnyi / fél kg gyümölcs (meggy, cseresznye, barackfélék, szilva, körte)
Elkészítés
1. A tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét. A sárgáját alaposan keverjük ki a cukorral, sóval és a sütőszerrel. A fehérjékből verjünk kemény habot.
2. A kikevert tojások sárgájához keverjük hozzá az őrölt mandulát és a kókuszlisztet, majd nagyon gyengéden, finoman keverjük hozzá a habot.
3. A masszát simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és a tetejét rakjuk ki a választott gyümölccsel (mi cseresznyét használtunk).
A gyümölcsöket nagyon-nagyon finom mozdulatokkal a tésztába is keverhetjük, de nagyon vigyázzunk, hogy közben ne törjenek, ne engedjenek levet.
4. 180 fokos sütőben 50 percig sütöttük. Gázsütőben egy idő után takarjuk le a tetejét, ne égjen meg.
Jó étvágyat!

A 6 kanalas, gyümölcsös piskóta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.