A zabkeksz hozzávalói
2 evőkanál mogyoróvaj
1 bögre (2,5 dl) teljes zabliszt* (nem zabpehelylisztet használtunk)
1/2 bögre növényi szirup vagy 1/2 bögre vízben feloldott kókuszcukor vagy más cukor/cukorpótló (mi készítjük a szirupot)
1 lentojás
1 teáskanál vanília kivonat
1 mokkáskanál fahéj
1/2 teáskanál szódabikarbóna + facsarásnyi citromlé
1 kávéskanál sütőpor
1/2 teáskanál himalája só
1/2 csésze aszalt áfonya**
5 dkg olvasztott étcsoki a tálaláshoz (el is maradhat)
*A keksz teljes kiőrlésű búzaliszttel is elkészíthető.
** A keksz elkészíthető durvára őrölt magokkal vagy diófélékkel is.
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat.)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A zabkeksz elkészítése
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.2. Keverjük össze a lentojást és a vizet, és tegyük félre.
3. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, fűszereket és a sót.
4. Keverjük össze a mogyoróvajat a szirupot.
5. Adjuk hozzá a tojáshelyettesítő keveréket.
6. Keverjük a mogyoróvaj-keveréket a lisztkeverékbe.
7. Körülbelül 20 golyót kerekítsünk a tenyerünk között (vizes kézzel).
A golyókat egy villa hátuljával nyomjuk laposra. (A villát mindig vízbe kell meríteni).
8. 10-12 percig kell 180 fokon sütni. A legegyszerűbben úgy tudunk, meggyőződni arról, hogy megsültek-e a kekszek, hogy egyet megfordítunk és megnézzük az alját. Rácson hűtsük ki.
9. Mi a tetejét első sorban a fotók miatt összemaszatoltuk olvasztott csokival, de ez nyugodtan el is hagyható.
Jó étvágyat!
Az egyszerű zabkeksz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | KEKSZEK