Epres piskóta
Hozzávalók
6 tojás
3 evőkanál őrölt mandula
3 evőkanál kakaópor
6 evőkanál kókuszvirág-cukor vagy barna nádcukor, de eritritollal is működik, csak úgy kevésbé édes
1/3 bögre kókusztej vagy más növényi tej (lehet tehéntej is)
1 csipet só
1 mokkáskanál szódabikarbóna és egy mokkáskanál sütőpor
30 dkg friss eper
1 tábla 70% kakaótartalmú csoki (10-12 dkg)
Elkészítés
1, A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral.
2. Keverjük bele az őrölt mandulát (őrölt kesudióval is működik)
3. Keverjük bele a kakaóport, sűrű masszát kapunk, amit hígítsunk kicsit a tejjel. Most tegyünk bele egy csipet sót is.
4. A tojások fehérjét verjük külön tálban kemény habbá. A tojáshabot gyengéden keverjük hozzá a kakaós masszához.
5. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük a masszát.
6. A tepsiben lévő masszába nyomkodjuk bele az egész vagy felezett eperszemeket, ezek sütés közben a mélybe szállnak ugyan, de nagyon finommá és zamatossá teszik a sütinket.
6. 180 fokos sütőben, alul-felül lángon, körülbelül 40 percig süssük. (Gázsütőben körülbelül 20 percig, tűpróbáig, közepes lángom süssük.)
7. Ha a kész sütit kivettük a sütőből, azonnal fogjunk hozzá a csoki megolvasztásához. Egy lapos edényben tegyünk fel vizet főni. A forró vízbe állítsunk bele egy kisebb tálat, abba tördeljük a csokit. Kevergessük, míg megolvad és azon melegében kenjük a még meleg sütinkre.
8. Díszítsük eperszemekkel, menta és citromfű levelekkel.
Jó étvágyat!
Az epres sütemény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.