Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Olcsó vegán csicseriborsós keksz recept

   
Ennek a keksznek az ötlete, akkor született meg bennünk, amikor a mélyhűtőből előkerült egy nagy adag főtt csicseriborsó. Valamikor, néhány hónapja humuszkészítés után maradt ki. Mi mindig nagyobb adag csicseriborsót áztatunk be és főzünk egyszerre, így amikor szükség van rá csak előkapjuk és már készítjük is.

bulkshop magyar vallalkozas
Több receptet is olvastunk az interneten, amelyek főtt bab felhasználásával készült sütiket mutatnak be, hát gondoltuk hátha működik csicseriborsóval is. Működött és azóta már többedszer is megsütöttük. Azt tapasztaltuk, hogy ez a keksz nem csak olcsó, de nagyon finom is. Tésztája nem igényes, nem lehet elrontani, sokféle variációban elkészíthető és ehető, lekvárral, csokival, krémekkel díszítve. Omlós, szaftos, illatos. Néhány napig jól eláll, ha megszárad egy kicsit, az egyáltalán nem árt neki.


Sütésekor felhasználhatjuk a fiókokban kallódó, csokimaradékokat.
 

Hozzávalók körülbelül 30 darab csicseriborsós kekszhez

60 dkg főtt csicseriborsó
1 teli, de nem púpozott bögre (2,5 dl) zabpehelyliszt
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
2 evőkanál juharszirup (helyettesíthetjük őrölt kókuszcukorral, vagy más a Bulkshopban kapható cukorféleséggel)
3-4 evőkanál őrölt kókuszcukor vagy más cukorféleség
1/2 csomag sütőpor
1 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék vagy fahéj, szegfűszeg, vanília keveréke
1 csipet
0.5-0.7 dl növényi tej (szükség szerint)
1/2 bögre csokichips vagy apróra tördelt étcsoki

(Az általunk felhasznált alapanyagok gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»


 

A csicseriborsós keksz elkészítése 

1. A csicseriborsót aprítógépben daraboljuk fel porhanyósra. Kicsit rusztikus/picit szemcsés marad, de ez a kekszünk minőségét nem befolyásolja.
2. Az őrölt csicserihez adjuk hozzá a csoki kivételével a többi száraz hozzávalót és keverjük alaposan el.
3. Ha használunk, adjuk hozzá a juharszirupot és kisebb adagokban a növényi tejet. Puha, de golyóvá görgethető tésztát kell kapnunk. (Akkor sincs semmi probléma, ha kicsit hígabb lesz véletlenül a tészta, ez esetben majd kanállal adagoljuk a tepsibe és kicsit szétterülőbb lesz a keksz.)
4. A legvégén adjuk hozzá a csokidarabokat, óvatosan keverjük bele a masszába.
5. Golyókat formázunk a tésztából és minden golyót kissé ellapítunk.
6. 180 fokos sütőben 15 percnyi idő alatt sül meg, de ez függ a tésztagolyók nagyságától, vastagságától.
A kekszek teteje 15-20 perc után is puhás lesz, leginkább úgy tudjuk ellenőrizni, hogy a kekszünk megsült-e, hogy egyet megfordítunk, ha barna/sült az alja, akkor a keksz jó. A teteje a sütőből kivéve még szilárdul.
7. Mi csokival díszítettük, de nagyon finom minden díszítés nélkül is.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




Az olcsó vegán csicseriborsós keksz recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  KEKSZEK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA