A SÜTEMÉNYES TÁBLÁZAT ide kattintva LETÖLTHETŐ PDF formátumban
A sütiket a keverőgépben készítem.
Az összes hozzávalót abba rakom bele. A diót is abban darálom meg.
Először belerakom a folyósokat, utána a szárazanyagot.
Ha a tojásfehérjéket a végén felverve adom hozzá, akkor a tészta még lazább lesz.
A puffasztott amarantot mindig a legvégén adom hozzá.
A jó süti állag a kanállal jól kanalazható nem folyós, inkább kenhető massza.
Ez a mennyiség egy 20 cm-es tortaformába elegendő.
A sütésről: sütőnként változik az ideális hőmérséklet és az időtartam is. Légkeverős sütőben alacsonyabb hőfok elegendő (200 fok). Akkor jó, amikor már illatozik, és ha kivesszük és megtapintjuk a tetejét, akkor érezzük a megsült süti tartását.
Általában ezek (a keksz kivételével) szottyos sütemények. Nem sülnek habos piskóta jellegűre, bár az amaranttal lehet lazítani az állagán.
A sütemények tetejére készíthető krém:
- 1 citrom leve (vagy 2-3 evőkanál valamilyen lekvár)
- 3-4 evőkanál kókuszzsír (olvasztva)
- édesítőszer
összekeverésével.
A keverőgépben összekevert hozzávalókat a hűtőbe tesszük és amikor már szilárdul a süti tetejére kenjük.
Jó étvágyat!
A táblázatban szereplő sütemény receptek hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.