Barion Pixel

Variálható sütemény alapreceptek táblázatban


A táblázat alapján több finom süteményt is elkészíthetünk.
Ez a gyűjtemény megkönnyíti a dolgunkat. PDF-ként letölthető.

A SÜTEMÉNYES TÁBLÁZAT ide kattintva LETÖLTHETŐ PDF formátumban

A sütiket a keverőgépben készítem.

Az összes hozzávalót abba rakom bele. A diót is abban darálom meg.
Először belerakom a folyósokat, utána a szárazanyagot.
Ha a tojásfehérjéket a végén felverve adom hozzá, akkor a tészta még lazább lesz.
A puffasztott amarantot mindig a legvégén adom hozzá.
A jó süti állag a kanállal jól kanalazható nem folyós, inkább kenhető massza.
Ez a mennyiség egy 20 cm-es tortaformába elegendő.



A sütésről: sütőnként változik az ideális hőmérséklet és az időtartam is. Légkeverős sütőben alacsonyabb hőfok elegendő (200 fok). Akkor jó, amikor már illatozik, és ha kivesszük és megtapintjuk a tetejét, akkor érezzük a megsült süti tartását.

Általában ezek (a keksz kivételével) szottyos sütemények. Nem sülnek habos piskóta jellegűre, bár az amaranttal lehet lazítani az állagán.

A sütemények tetejére készíthető krém:
- 1 citrom leve (vagy 2-3 evőkanál valamilyen lekvár)
- 3-4 evőkanál kókuszzsír (olvasztva)
- édesítőszer
összekeverésével.
A keverőgépben összekevert hozzávalókat a hűtőbe tesszük és amikor már szilárdul a süti tetejére kenjük.

Jó étvágyat!

A táblázatban szereplő sütemény receptek hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.


 

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.