Leírás
A teriyaki hagyományosan a szójaszósz, szaké vagy mirin, és cukor vagy méz elegyítéséből és hevítéséből készül. A szószt felforralják, majd addig hűtik, amíg el nem érik a megfelelő sűrűséget. Az így elkészült szószt pl. zöldség marinírozására, grillezéshez, roston sütéshez használják. A teriyaki szósz használata Japánból terjedt el az egész világon.
Összetevők: barna cukor, szójaszósz (víz, szójabab, só, cukor, búzaliszt), víz, glükózszirup, rizsbor, módosított tápiókakeményítő, só, ételecet, színezék: ammóniás karamell (E150c), stabilizátorok: xantángumi (E415), karragén (E407), gyömbér.
Allergén információ: Szóját és búzát (glutént) tartalmaz. Keresztszennyeződés előfordulhat rákfélékkel, tojással, hallal, földimogyoróval, tejjel, diófélékkel, zellerrel, mustárral, szezámmaggal, kén-dioxiddal és kagylókkal.
Származási hely: Thaiföld.
Felbontás után hűtőben tárolva 5 napon belül fogyasztandó.
Cikkszám: 20214