Leírás
A szójaszósz jellemzői
A szójaszósz ételízesítőként használt szósz, melynek fő alapanyaga a szójabab. Az ázsiai konyha egyik alapvető ételízesítője, amit főzéshez és sütéshez használnak, mártásokhoz, illetve marináláshoz is alkalmaznak. Lehetnek világosabb vagy sötétebb színűek, a világosak sósabbak és könnyebbek, a sötétebb változatok gazdagabbak, sűrűbb textúrájúak. A japán konyha fontos alapanyaga a szójaszósz.100g szójaszósz tápértéke
Energia: 114 kJ/27 kcalZsír: 0,1g
-amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 2,7g
- amelyből cukrok: 1,9g
Fehérje:3,8g
Só: 16,7g
Receptek szójaszósszal
Növényi sajttal készült banánvirágShirataki tészta gombás jackfruittal vagy jackfruit curryvel
Hamis halkrém banánvirágból és algából, fekete zsömlével
Egyszerű tofuétel bacon ízű szószban sütve
Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt
Feketebab-gombócok
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 21003
Vélemények
1 értékelés
Írja meg véleményét!
2022. 03. 10.
-
Balázs
Tofut szoktam pluszban ízesíteni vele.