Leírás
A zöld tea jellemzői

A zöld tea szürkés-zöld színű leveleket szorosan golyó formájúvá sodorják össze, amelyek azonban forró víz hatására kibontják magukat, és a levelek eredeti hosszú, lapos formájukat felvéve szétterülnek.
Legfőbb erénye abból származik, hogy levelek gőzölésével megakadályozzák az erjedési folyamat megindulását. Az erjedés kiiktatása azért rendkívül fontos, mert ennek köszönheti a tea jellegzetes ízét, és ami még lényegesebb, hogy így maradhatnak benne azok az anyagok, melyeknek jó tulajdonságait köszönheti.
A zöld tea fogyasztásáról
Közkedvelt, finom teafajta.

A főétkezések után fogyasztott zöld tea a zsír nagy részét nem engedi felszívódni a szervezetben.
Koffeint tartalmaz.
A zöld tea elkészítése
A legjobb teát úgy készíthetjük, ha egy lapos teáskanálnyi teát számítunk személyenként és még "egyet a kannára is".A zöld teát forró, de nem forrásban lévő vízzel készítsük és 4-5 percig hagyjuk állni.
Nyomokban tartalmazhat dióféléket, glutént, és szezámmagot.
Cikkszám: 21208
Paraméterek
Vegán | Vegán |