Leírás
A rizstészta tulajdonságai
A rizstészta az ázsiai konyha nélkülözhetetlen alapanyaga. Felhasználási módja változatos, íze finom, és rendkívül egyszerű elkészíteni.Ez a tészta rizslisztből és vízből készül. Tojásérzékenyek is fogyaszthatják, mert tojást sem tartalmaz.
Sokféle változata ismert: a vékonyabb a levesekhez, tavaszi tekercshez való, a vastagabb, spagettihez hasonló változata pedig köretnek, tésztás ételek készítéséhez kiváló.
A rizstészta elkészítése
A rizstészta elkészítése gyors és egyszerű. A tésztát forrázzuk le forró vízzel, majd fedő alatt hagyjuk állni körülbelül 10-15 percig. Attól függően, hogy milyen fajta, vékonyabb, vagy vastagabb, további főzést igényelhet, ezért minden alkalommal olvassuk el a csomagoláson a főzési útmutatót!Azért, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos, használhatunk szójaszószt. Ha főételként fogyasztjuk, piríthatunk hozzá wokban friss zöldségeket és percek alatt finom és laktató ételt kerülhet az asztalra.
ZÖLDSÉGES TÉSZTASALÁTA RIZSTÉSZTÁVAL
1. A rizs- vagy üvegtésztát öntsük le annyi sós forró vízzel, amennyi egy ujjnyira ellepi.Fedjük be, tegyük félre hadd dagadozzon, puhulgasson. Amíg ezt teszi, készítsük el a ragut.
2. A ragu elkészítése
A hagymákat az olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a felcsíkozott kelt, a padlizsánt, a kaliforniai paprikát, süssük néhány percig. Adjuk hozzá a többi hozzávaló zöldséget és fűszert. Sütögessük, kevergessük, végül keverjünk bele élesztőport és egy doboz növényi tejszínt. Forraljuk fel.
3. Az időközben megpuhult tésztát keverjük el a raguval. Tegyük a sütőbe 20 percre, hogy az ízek összeérjenek, de nem okvetlen szükséges, az étel sütés nélkül is nagyon finom lesz. Előző nap is elkészíthetjük és sütőben összemelegíthetjük.
A zöldséges tésztasaláta rizstésztával összetevői>>
Vegán fűszeres rizstészta - recept videó
Receptek rizstésztával
Vegán lencsefasírt lecsós rizstésztávalTésztasaláta rizstésztából
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
Vélemények
1 értékelés
Írja meg véleményét!
2022. 02. 18.
-
Gergő
Mákos tésztának sem utolsó...