Tejberizst mindenki tud készíteni, ez a mostani recept annyiban különbözik a hagyományos társától, hogy növényi tejben főztük meg a rizst. Ízesítéséhez, tápanyagtartalmának feltupírozásához mazsolát és goji bogyót is használtunk.
Mi grillezett körtével tálaltuk, de sült almával, datolyamézzel, kompótokkal, olvasztott csokoládéval is elkészíthető, magában is fogyasztható.
Bulkpraktika: mostanában olvastuk többször is az interneten, hogy a rizst főzés előtt egy éjszakára be kell áztatni, mert a növényvédő szerek, különösképpen az arzén, ebben az esetben 75-80 %-ban kiáztatható belőle. Áztatás előtt és után is a rizst alaposan mossuk át folyó víz alatt.
Hozzávalók 4 adag tejberizshez

1l növényi tej (mi saját készítésű kókusztejet használtunk)
3 -4 evőkanál eritritol (más cukorféléség is lehet, de a barna színű cukrok elszínezik az ételt)
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 nagy marék arany mazsola
2 evőkanál goji bogyó
1/2 mokkáskanál kardamom
A feltéthez
4 közepes méretű körte
fűszerkeverék: fahéj, szegfűszeg, kardamom, gyömbér, vanília, kókusz- vagy barna cukor / valamilyen szirup (mindenből egy mokkáskanál)

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A tejberizs elkészítése
A körtéket felezzük el, magházuk helyére töltsünk fűszerkeveréket és cukrot/szirupot.A körtéket grillezzük meg vagy a sütőben 180 fokon 15 percnyi idő alatt süssük meg, amíg kicsit barnulni kezdenek.
Míg a körték sülnek főzzük meg a rizst. A goji bogyó kivételével mindent tegyünk a főzőedénybe. Ha előző éjszaka beáztattuk a rizst, akkor könnyebben és puhábbra is fog főni. Ehhez az ételhez finom a kissé ragacsosra főtt rizs. A goji bogyót csak a végén, a kissé kihűlt rizshez keverjük, ne főzzük együtt a rizzsel.
Díszítsük a grillezett körtékkel.
Jó étvágyat!


A tejberizs grillezett körtével recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA