Hozzávalók a tésztaalaphoz
1 bögre zabpehely
2/3 bögre zabliszt
2 púpozott evőkanál tejfel vagy 1/4 bögre növényi tej
1 tojás
1 mokkáskanál fahéj
2/3 bögre zabliszt
2 púpozott evőkanál tejfel vagy 1/4 bögre növényi tej
1 tojás
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna
1 bögre vagy inkább ízlés szerint kókuszvirág-cukor vagy más, pl. barna cukor
Hozzávalók a töltelékhez
30-40 dkg magozott cseresznye
2 evőkanál bármilyen lekvár
Elkészítés
1. A tésztaalap hozzávalóit nagyon alaposan gyúrjuk/keverjük össze és simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába.
2. A massza tetejét kenjük meg vékonyan valamilyen lekvárral (nekünk eperlekvárunk volt)
3. A kimagozott cseresznyeszemeket gondosan ragasszuk a lekvárba.
4. A mi süteményünk180 fokos sütőben 40 percig, alul-felül sütő beállítással készült.
Jó étvégyat!
A zabos-cseresznyés sütemény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
1 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna
1 bögre vagy inkább ízlés szerint kókuszvirág-cukor vagy más, pl. barna cukor
Hozzávalók a töltelékhez
30-40 dkg magozott cseresznye
2 evőkanál bármilyen lekvár
Elkészítés
1. A tésztaalap hozzávalóit nagyon alaposan gyúrjuk/keverjük össze és simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába.
2. A massza tetejét kenjük meg vékonyan valamilyen lekvárral (nekünk eperlekvárunk volt)
3. A kimagozott cseresznyeszemeket gondosan ragasszuk a lekvárba.
4. A mi süteményünk180 fokos sütőben 40 percig, alul-felül sütő beállítással készült.
Jó étvégyat!
A zabos-cseresznyés sütemény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.