Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Bulkshop Pisztácia hántolt, sótlan 100g
1.970 Ft
1.470 Ft (1.157 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
Az akció időtartama: 2024. 12. 01. - 2025. 01. 01.
Menny.:

Bulkshop Pisztácia hántolt, sótlan 100g

1.970 Ft
1.470 Ft (1.157 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
Az akció időtartama: 2024. 12. 01. - 2025. 01. 01.
Menny.:
Átlagos értékelés: (1)
Elérhetőség: Nincs készleten

A pisztácia nagymértékben tartalmaz L-arginint, ami a test sok folyamatában játszik szerepet. Antioxidánsokat, A-, E-vitamint, luteint, ásványi anyagok közül kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet is tartalmaz. Fehérje: 21g / 100g

Leírás

A pisztácia jellemzői

A pisztácia magas fehérjetartalommal rendelkezikA pisztácia komoly L-arginin forrás, ami azért fontos, mivel ez az aminosav a test sok folyamatának működésében fontos szerepet tölt be. Hatással van többek között az anyagcserére, és segít megakadályozni, hogy az erek falán koleszterin rakódjon le.
A pisztáciában jelenlévő zsírok a „jó zsírok”, egyszeresen telítetlen zsírsavak, tehát nem rakódnak le és könnyen elégnek. Ha rendszeresen a napi étrendünkbe foglaljuk, segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, csökkenti a koleszterinszintet, segítheti csökkenteni magas vérnyomást.
A pisztácia sok antioxidánst tartalmaz, ezáltal védi a test sejtjeit a káros behatásokkal szemben. Antioxidánsai az A-, E-vitamint és a lutein.
Gazdag fehérjében is. 100g pisztácia 21g növényi fehérjét tartalmaz.
Ásványi anyagok közül kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet is tartalmaz.

A pisztácia története

Eleinte Ázsia nyugati vidékein termesztették, majd Közép-Iránon keresztül eljutott a Földközi-tenger környéki országokba. A Római birodalom terjeszkedésének hatására ekkorra már egész Európában elterjedt.
Legismertebb pisztáciát termelő országok: USA/San Joaquin-völgy, Irán, Törökország, Szíria, India, Pakisztán. 
Legismertebb faja a Pistacia vera, egy gyümölcsöző fa, mely Szíriából, Görögországból, Iránból és Nyugat-Ázsiából származik. A pisztácia fa nem tűri a nagy nedvességet, a párát, de jól viseli a meleget és általában csak kétévente terem.
A pisztácia akkor érett, amikor a héja hosszában megnyílik. A meg színe változatos, a sárgától a zöldig. A mély zöld színű mag a legértékesebb.

100 gramm pisztácia tápértéke:  A pisztácia fogyasztása több területen is segíti a szervezet megfelelő működését.

Energia KJ-ban: 2298  
Energia Kcal-ban: 556    
Zsír: 46g    
 - amelyből telített zsírsav: 4,3g    
Szénhidrát: 13,6g    
 - amelyből cukor: 7,5g    
Fehérje: 21,3g    
Só: 0,01g    

Nyomokban tartalmazhat: dióféléket, glutént, szezámmagot.

Recept: pisztáciás sütemény


A pisztáciás sütemény hozzávalói

50 g kukoricaliszt 
230 g pisztácia 
1 csipet só 
20 g kristálycukor 
3 db tojás 
2 evőkanál reszelt citromhéj 
1 kávéskanál sütőpor 
1/2 kávéskanál szódabikarbóna 

A pisztáciás sütemény elkészítése

Melegítsük elő a sütőt, kb. 180 fokra és készítsünk elő egy sütőpapírral kibélelt  kisebb tepsit. Fél percre mártsuk forró vízbe a pisztáciát, hogy a héját egy konyharuhával le tudjuk dörzsölni.
Egy edényben turmixoljuk össze a pisztáciát a cukorral. Keverjük hozzá a tojássárgákat, és a többi hozzávalót, végül a habbá vert tojásfehérjét is lazán forgassuk bele. A tésztát terítsük szét a tepsiben és 20-25 perc alatt süssük meg. Ha már teljesen kihűlt, csak akkor vágjuk fel.

 



 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Értesítés



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 

Cikkszám: 20038

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2022. 02. 07. -
Sótlanul is nagyon finom.